«Περνάει!» (ο Ολυμπιακός + Τσου Λου πράξις δεύτερη)

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Νοστράδαμος, ο Πητ Παπαδάκος, ο Παϊσιος, η Βάνγκα, ο Χορταρέας ή το μέντιουμ Ορελί για να μαντέψεις τι ακολουθεί την αναγγελία του ονόματος της Άντερλεχτ. Αθλητικές εφημερίδες και σάιτ τα έχουν προβάρει εδώ και χρόνια: «Ο καλός Ολυμπιακός περνάει», «Αρκεί να δείξει σοβαρότητα...», «Στα μέτρα του» και άλλα τέτοια ωραία έχουν την τιμητική τους, στη χώρα που κανείς ποτέ δεν έχασε πουλώντας ελπίδα και κανείς ποτέ δεν κατηγορήθηκε

ότι ο σανός που πουλάει είναι ληγμένος εδώ και χρόνια.

Η δική μας «μαγική σφαίρα» μπορεί να είναι πολυκαιρισμένη αλλά τουλάχιστον δεν δέχεται παρεμβολές άσκοπης εθνικής υπερ-αισιοδοξίας, ενώ είναι σε απευθείας σύνδεση και με τα μελλούμενα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό είναι λίγο-πολύ γνωστά τα πράγματα. Έχει καλύτερη εικόνα όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του, δυσκολεύεται πολύ όταν πρέπει να δημιουργήσει παιχνίδι και να σκοράρει απέναντι σε κλειστή ή πολυπρόσωπη άμυνα. Στους δύο μήνες που μεσολαβούν μέχρι τα παιχνίδια, το σίγουρο είναι ότι θα έχει προστεθεί στη λίστα των εχόντων δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα ο Ντουρμάζ (εκτοπίζοντας απ’ αυτήν τον Πουλίδο), ενώ Μανιάτης και Μπουχαλάκης θα έχουν προσθέσει δύο ακόμα επιλογές στη μεσαία γραμμή. Το βέβαιο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, είναι ότι -ελλείψει συναγωνισμού στη Superleague- θα αναγκαστεί να φτάσει με χαμηλό αγωνιστικό ρυθμό σε δύο αγώνες υψηλών απαιτήσεων.

Η Άντερλεχτ τώρα, είναι ένα συνεχιζόμενο ποδοσφαιρικό πείραμα. Ακολουθώντας το παλιό πρότυπο του Άγιαξ και το νεότερο της Πόρτο, έχει αποφασίσει εδώ και χρόνια ότι θα προσπαθεί μεν να είναι ανταγωνιστική, αλλά κύριο μέλημά της είναι να βγάζει, να μοστράρει και να πουλάει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Στη φάση που είμαστε, το επόμενο «wonderkid» που ετοιμάζεται για τη μεγάλη μεταγραφή είναι ο 18χρονος κεντρικός μέσος Γιούρι Τίλεμανς, ενώ από πίσω του έρχονται να διεκδικήσουν κι αυτοί το δικό τους μερίδιο ο 20χρονος αμυντικός μέσος Λεάντερ Ντεντόνκερ, ο 22χρονος δεξιός χαφ Άντι Νάχαρ, ο 21χρονος επιθετικός μέσος Ντένις Πρετ και ο 22χρονος επιθετικός Ιμόχ Εζέκιελ. Η αξία αυτών των πέντε στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή αγγίζει τα 37 εκ. ευρώ.

Βεβαίως στην ομάδα υπάρχουν και «παλιοσειρές», όπως ο 32χρονος τερματοφύλακας Προτό, ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός Ντεσχάχτ, ο 31χρονος Ζιλέ, ο Ντεφούρ και ο Σουάρεζ. Στο πρωτάθλημα Βελγίου η Άντερλεχτ έχει κάνει μόλις δύο ήττες σε 18 αγώνες, ενώ για να προκριθεί από τον όμιλό της στο Γιουρόπα Λιγκ χρειάστηκε να κερδίσει στα δύο τελευταία ματς τη Μονακό (εκτός έδρας) και την Καραμπάγκ (εντός).

Πάμε τώρα στο πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο. Η φετινή Άντερλεχτ παρουσιάζει το εξής «παράδοξο»: Ενώ το αγαπημένο σύστημα του προπονητή της είναι το «ανοιχτό» 4-4-2 με δύο «εξάρια» (ο Ντεφούρ το «αμυντικογενές εξάρι», ο Τίλεμανς το «επιθετικογενές») ή με ρόμβο και το 4-3-3, με τα οποία έχει αγωνιστεί στα 17/20 φετινά της παιχνίδια στο Βέλγιο, στο Γιουρόπα Λιγκ ο Χάσι «μαζεύεται» και παρατάσσει την ομάδα του με 4-5-1 ή 4-2-3-1. Αν πράξει το ίδιο κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός βολεύεται διότι δεν θα χρειαστεί ο Σίλβα να κάνει προσαρμογές στο δικό του σύστημα. Αν όμως επιλέξει το 4-4-2 ο Ολυμπιακός θα απορρυθμιστεί, είτε γιατί οι αμυντικοί του χαφ δεν θα έχουν κοντά αντιπάλους να κυνηγάνε (Πρετ και Ζιλέ παίζουν στις άκρες, όχι στον άξονα) ή διότι οι ακραίοι του θα χρειαστεί κατά βάσιν να παίξουν άμυνα, κάτι που επαρκώς μπορεί να κάνει μόνο ο Σεμπά. Επίσης, με το 4-4-2 ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τον Οκάκα (που φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, έχοντας ήδη σκοράρει 9 γκολ) και τον Σουάρεζ, κάτι που με τη φετινή αναιμική του λειτουργία στην άμυνα πιθανώς θα πέσει βαρύ στους ώμους των Μποτία-Σιόβα.

Πιθανότητες: 48%-52%

Και ολίγη από Τσάμπιονς Λιγκ (έτσι, για το καλό)

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Θα μαρκάρει ο Μονρεάλ τον Μέσι, ο Μπεγιερίν τον Νεϊμάρ κι ο Μερτεζάκερ τον Σουάρεζ. Σε δύο παιχνίδια μάλιστα. Αυτό.

Πιθανότητες: 1%-99%

Γιουβέντους-Μπάγερν

Θα έχουμε «τρώω παιδιά» Κιελίνι, θα έχουμε μέγα Τζίτζι, θα έχουμε Βιδάλ να σκίζεται στο κέντρο και Μάντζουκιτς να διψάει για εκδίκηση μπροστά, αλλά τελικά οι Ιταλοί θα υποκύψουν. Με 1-2 γκολ συνολική διαφορά, αλλά θα υποκύψουν.

Πιθανότητες: 20%-80%

Ρόμα-Ρεάλ

Με πρώτο σκόρερ μέχρι στιγμής τον Πιάνιτς και τον Ντζέκο ωσεί παρόντα, οι Ιταλοί δεν μπορούν σε κανένα επίπεδο να κοντράρουν τους Ισπανούς. Με δύο εμφανίσεις λίγο πάνω από το ρελαντί η Ρεάλ περνάει χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ακόμα κι αν ο Κριστιάνο αρχίσει να σπρώχνει τον Μπενζεμά πάνω στη γραμμή για να του κλέψει το γκολ.

Πιθανότητες: 10%-90%

Παρί Σεν Ζερμέν-Τσέλσι

Σε άλλη χρονιά θα κάναμε άλλη κουβέντα. Παρότι η Τσέλσι κρατάει ακόμα τα προσχήματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Παρί φέτος δεν κοιτάει τίποτα λιγότερο από τον ημιτελικό. Και με Ζλάταν, Καβάνι, Ντι Μαρία και Μόουρα σε τρελά αγωνιστικά κέφια, έχει τα δίκια της.

Πιθανότητες: 70%-30%

Μπενφίκα-Ζενίτ

Οι Πορτογάλοι εξαρτώνται εν πολλοίς από τα κέφια του Ζόνας (12 γκολ σε 20 παιχνίδια) φέτος, αλλά η απόδοσή τους είναι γενικώς ασταθής. Οι Ρώσοι εντυπωσίασαν στον όμιλο, αλλά θα έχουν να ξεπεράσουν το μειονέκτημα ότι θα βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, καθώς το ρωσικό πρωτάθλημα διακόπηκε και θα επανεκκινήσει στις 4 Μαρτίου.

Πιθανότητες: 50%-50%

Ντ. Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι

Δύο «underdogs». Οι Ουκρανοί πέταξαν έξω τελευταία στιγμή την Πόρτο αλλά αφενός δεν πείθουν ότι έχουν ομάδα για ψηλότερα, αφετέρου το πρωτάθλημά τους διακόπτεται και ξαναρχίζει στις 5 Μαρτίου. Οι Άγγλοι ξεκίνησαν καταστροφικά, όπως και όλα τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, αλλά μετά «ίσιωσαν» και πήραν αυτή την κλήρωση σχεδόν ως «ανταμοιβή».

Πιθανότητες: 25%-75%

PSV Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μ.

Οι Ολλανδοί έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμα μετουσιωθεί σε σύνολο επιπέδου. Όσο είναι καλά και σε φόρμα ο Ντε Γιονγκ θα ελπίζουν, απέναντι σε μία ομάδα που υπό Κ.Σ. θα τους καταπιεί αμάσητους.

Πιθανότητες: 15%-85%

Γάνδη-Βόλφσμπουργκ

Ευχάριστη έκπληξη εναντίον «καλοί, αλλά όχι τόσο καλοί». Πολύ πιασάρικες οι αναφορές για «Σταχτοπούτες», «όνειρα που γίνονται πραγματικότητα» και τα ρέστα, αλλά μάλλον οι Γερμανοί θα βρούνε την άκρη στο τέλος.

Πιθανότητες: 40%-60%

The post «Περνάει!» (ο Ολυμπιακός + Τσου Λου πράξις δεύτερη) appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα