«Περίεργο» ενδιαφέρον της Χρυσής Αυγής για την Ναυτιλία -Έκανε πιο πολλές ερωτήσεις στην Βουλή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μία ιδιαίτερη κινητικότητα σχετικά με τα θέματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία έχει καταγραφεί από την Χρυσή Αυγή κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής της παρουσίας.

Η κινητικότητα είναι τέτοια έτσι ώστε η Χρυσή Αυγή να ξεπερνά με διαφορά κάθε άλλο κόμμα της Βουλής στις ερωτήσεις που έχει καταθέσει στο

υπουργείο Ναυτιλίας. Μιλώντας μάλιστα μόνο με αριθμούς, το εθνικιστικό κόμμα των 18 βουλευτών έχει καταθέσει τόσες ερωτήσεις για θάματα ναυτιλίας, όσες η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το ενδιαφέρον αυτό, είναι αυτό που έχει κάνει τα άλλα κόμματα να υποψιάζονται τυχόν σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τον συγκεκριμένο τομέα οι οποίες πιθανόν να μην είναι τόσο αθώες, ενώ φαίνεται να προδίδουν και την προέλευση των χρηματοδοτήσεων του κόμματος, εκτός κρατικής επιχορήγησης.

Οι συνολικά 140 ερωτήσεις

Όπως προαναφέρθηκε οι ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής για την Ναυτιλία, στην Βουλή είναι περισσότερες και από αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μαζί. Μιλώντας πάντως με καθαρούς αριθμούς οι ερωτήσεις είναι περισσότερες από 140. Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, οι περισσότερες από αυτές υπογράφονται από τον βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος Νικόλαο Κούζηλο.

Οι ερωτήσεις επί της Ναυτιλίας που έχουν καταθέσει τα κόμματα μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 145ΣΥΡΙΖΑ: 145ΠΑΣΟΚ: 65Ανεξάρτητοι Έλληνες: 115ΔΗΜΑΡ: 58ΚΚΕ: 52

Από τα αρχεία φαίνεται πως η Χρυσή Αυγή ενδιαφερόταν κατά κύριο λόγο για την χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών. Σε ερώτησή του ο κ. Κούζηλος τόνισε πως συνολικά έξι δισ. Ευρώ που διαθέτουν οι τράπεζες και είναι ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια, θα έπρεπε να διατεθούν προς ενίσχυση των εταιρειών που ασχολούνται με την ναυτιλία. Σύμφωνα με τα όσα έλεγε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θα έπρεπε «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες». Παράλληλα σε πολλές ερωτήσεις τονιζόταν η ανάγκη να σταματήσουν να υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Παράλληλα μία ακόμη «περίεργη» στάση της Χρυσής Αυγής είχε να κάνει με την επίμαχη τροπολογία σύμφωνα με την οποία όποιος συμμετείχε σε ναυτιλιακές εταιρείες δεν θα χρειαζόταν να το δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Τελικά μετά από τις αντιδράσεις, η τροπολογία απεσύρθη, ωστόσο η Χρυσή Αυγή την στήριξε, με τον Ηλία Παναγιώταρο να τονίζει πως… κινείται στην σωστή κατεύθυνση η συγκεκριμένη τροπολογία.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα