Πέντε «μνηστήρες» και ένας… Γλύξμπουργκ θέλουν τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής

Οι κλυδωνισμοί που προκαλούνται στο χώρο της ελληνικής Δεξιάς από τις εξελίξεις που αφορούν τη Χρυσή Αυγή αναμένεται να αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, με 5+1 μνηστήρες να καραδοκούν.

Το koolnews.gr παρουσιάζει σήμερα τα δεδομένα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και τους πολιτικούς σχηματισμούν που είτε αναδύονται είτε διεκδικούν το μερίδιο των αγανακτισμέων και ακροδεξιών

ψηφοφόρων.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Νέα Δημοκρατία

Βασική στρατηγική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ είναι ο επαναπατρισμός των χαμένων προς τη Χρυσή Αυγή ψηφοφόρων. Ένα σημαντικό κομμάτι της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος έφυγε το 2012 με κατεύθυνση το νεοναζιστικό κόμμα, με αποτέλεσμα σήμερα οι ιθύνοντες του Μαξίμου να αναζητούν σήμερα τρόπους για την επιστροφή αυτών των πολιτών… στο μαντρί. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως από τις πρώτες μέρες που ξέσπασε η θύελλα γύρω από τη Χρυσή Αυγή, κορυφαία στελέχη της ΝΔ εμφανίστηκαν ιδιαίτερα συναινετικοί στα τηλεοπτικά παράθυρα ως προς τους ψηφοφόρους του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Δεν είναι όλοι φασίστες» ήταν η κοινή συνισταμένη υπό την οποία εκφράζονταν οι βουλευτές της ΝΔ. Έτσι, πέραν όλων των άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ καταρτίζουν την ατζέντα που θα επαναφέρει στη ρότα της ΝΔ αυτούς που απομακρύνθηκαν από το κόμμα το 2012. Τροχοπέδη πάντως αναμένεται να αποτελέσει η εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, κάτι που αποτελεί casus belli για τη λεγόμενη πατριωτική Δεξιά.

Να σημειωθεί βέβαια πως ποτέ ο κύριος Σαμαράς δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να συγκεντρώσει τους ενοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας υπό μία σκέπη και να ηγηθεί μιας μεγάλης Δεξιάς παράταξης. Αυτό το ενδεχόμενο πάντως συγκεντρώνει αυτή την ώρα μικρές πιθανότητες επιτυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα