«Πεδίο μάχης» στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Χημικά και συλλήψεις από τα ΜΑΤ [εικόνες]

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με την ΟΛΜΕ να κάνει την αρχή έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να καταλάβουν τον προαύλιο χώρο του υπουργείου, ενώ στόχος τους ήταν να αποτραπεί η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Τρόικα.

Φυσικά η ένταση και τα χημικά, δεν άργησαν...

Οι 70 περίπου συγκεντρωμένοι, έμειναν έξω από το κτήριο αφού η ασφάλεια τους κατάλαβε, κατέβασε τα ρολά και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως, έφτασε ισχυρή δύναμη και σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στο υπουργείο βρέθηκαν 2-3 διμοιρίες των ΥΜΕΤ και 2-3 διμοιρίες των ΜΑΤ. Εκτός από τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασαν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες, που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα.

1 από 35 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Τα ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους καθηγητές από το προαύλιο του υπουργείου και στη συνέχεια προχώρησε σε προσαγωγές, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης. Συνολικά, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κοτσυφάκης στον ΣΚΑΙ, έχουν προσαχθεί 17 άτομα, εκπαιδευτικοί και μια σχολική φύλακας. Όλοι μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. «Δεν κλείσαμε το δρόμο, δεν ενοχλήσαμε. Καταλύθηκε η Δημοκρατία», είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και πρόσθεσε πως η Ομοσπονδία έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα