Παρέμβαση Σαμαρά για το φορολογικό-«Ηρώδης»

Με «συνοπτικές» διαδικασίες αποσύρει το υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο προέβλεπε φορολόγηση έως 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, μετά τις έντονες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Στελέχη των τριών κομμάτων χαρακτήρισαν τον συγκεκριμένο φορολογικό ως «Ηρώδη» επειδή καταργούσε φοροαπαλλαγές για τα παιδιά, ενώ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να παρέμβει προκειμένου να βρεθεί μία

πιο δίκαιη λύση.

Για αυτόν τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί έκτακτη ευρεία σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία μετά τις φήμες για ρυθμίσεις που προκάλεσαν ανησυχία. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, σήμερα ή αύριο, και σε σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ ενδέχεται μέσα στην εβδομάδα να γίνει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σημειώνεται ότι, το φορολογικό αποτελεί υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους και ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών πάντα μέσα στον στόχο της αύξησης των εσόδων. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και ασκούνται πιέσεις ώστε να το οικονομικό επιτελείο να ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου εντός της εβδομάδας αφού ο χρόνος πιέζει.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, είχαν επισημάνει στον κ. Σαμαρά ότι αν παραμείνουν οι ρυθμίσεις δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Για το θέμα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ συνεργάτες του Πρωθυπουργού άφηναν χθες να εννοηθεί ότι προωθούνται ριζικές ανατροπές στο ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η αναπροσαρμογή στη συλλογή αποδείξεων, η θέσπιση κινήτρων για την χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και η επιβολή πλαφόν στα έξοδα.

Ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις ο φόρος 45% να επιβληθεί σε εισοδήματα από 50.000 ευρώ και άνω ώστε να μη διαλυθεί εντελώς το εισόδημα των μεσαίων νοικοκυριών.

Keywords
Τυχαία Θέματα