Πάρε τα βουνά! Ταξίδι στη μαγευτική Δημητσάνα [εικόνες]

Όμορφη και ιστορική κωμόπολη της ορεινής Αρκαδίας, η Δημητσάνα είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία Τεύθιδα και απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού.

Τα ωραία πετρόκτιστα κτίρια, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τα γεφύρια, τα μοναστήρια, οι μπαρουτόμυλοι και το μουσείο υδροκίνησης σε εντυπωσιάζουν ενώ το φυσικό κάλλος του τόπου δεν είναι τυχαίο ότι είχε εμπνεύσει τον μύθο του ιερού λουτρού του Δία!

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει

όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις. Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό που πρέπει να γνωρίσεις.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Όσον αφορά στη διασκέδαση; Παραδοσιακά σπίτια μεταμορφώνονται σε ζεστά στέκια για φαγητό, γλυκό ή ποτό ενώ η ατμόσφαιρα φιλοξενίας προσδίδει στιγμές πολύτιμης χαλάρωσης και διασκέδασης. Την πανέμορφη ατμόσφαιρα συμπληρώνουν τα πετρόκτιστα καταλύματα που βρίσκονται δίπλα στο Λούσιο ποταμό ή την γραφικό και γεμάτο ζωή κέντρο του οικισμού.

The post Πάρε τα βουνά! Ταξίδι στη μαγευτική Δημητσάνα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα