Παραλίγο τραγωδία στο Παρίσι: Τρομοκράτης εισέβαλε σε Αστυνομικό Τμήμα [εικόνες]

15:23 7/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Ούτε δύο μήνες δεν έχουν συμπληρωθεί από το αιματοκύλισμα στο Παρίσι με 130 νεκρούς και την Πέμπτη παραλίγο να υπάρξει ακόμα μία τραγωδία στην Πόλη του Φωτός.

Ένας άνδρας επιχείρησε να εισβάλλει μέσα σε Αστυνομικό Τμήμα του βορείου Παρισιού, κρατώντας ένα μαχαίρι και φορώντας μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά. Ο τρομοκράτης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών που τον αντιλήφθηκαν εγκαίρως.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε «Αλλάχ ου Άκμπαρ» Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι iTele, η επίθεση έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα Goutte

d'Or στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας προσπάθησε να εισέλθει στο αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας «Αλλάχ ου Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και κραδαίνοντας ένα μαχαίρι.

Η Anna Polonyi, δημοσιογράφος των New York Times, δημοσίευσε μια φωτογραφία του άνδρα που κείτεται νεκρός έξω από το κτήριο της αστυνομίας, ενώ στη λεζάντα ανέφερε ότι δίπλα του βρίσκεται ένα ρομπότ που ελέγχει τη σορό για εκρηκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φαίνεται πως δρούσε μόνο του.

Οι γαλλικές αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και ζήτησαν από τους κατοίκους τις περιοχής να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ στο σημείο βρίσκεται και μονάδα αντιμετώπισης βομβών.

«Ο δράστης φορούσε κάτι που έμοιαζε με ζώνη αυτοκτονίας. Είναι πολύ νωρίς βέβαια να πούμε εάν αυτή η ζώνη λειτουργούσε κανονικά ή όχι», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών, Pierre-Henry Brandet στο κανάλι BFM TV. Ωστόσο, μια πηγή της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι η ζώνη του τρομοκράτη ήταν ψεύτικη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει εσπευσμένα στο σημείο της επίθεσης για να ενημερωθεί για το συμβάν.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε ένα χρόνο μετά από το αιματοκύλισμα στο Charlie Hebdo που είχε συγκλονίσει τον πλανήτη. Οι αδερφοί Κουασί σκότωσαν εν ψυχρώ 11 μέλη της συντακτικής ομάδας του σατηρκού περιοδικού, ανάμεσά τους μερικούς από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους της Γαλλίας. Φεύγοντας από το σημείο του μακελειού, δολοφόνησαν έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τους σταματήσει.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Ολάντ: Η τρομοκρατία δεν έχει πάψει να απειλεί την Γαλλία

Λίγα λεπτά πριν εξουδετερωθεί άγνωστος, ο οποίος κρατώντας μαχαίρι επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, πραγματοποιούσε ομιλία για τα θύματα της φονικής επίθεσης στο περιοδικό Charlie Hebdo.

«Η τρομοκρατία δεν έχει πάψει να απειλεί τη χώρα μας», δήλωνε ο Ολάντ, σχεδόν ταυτόχρονα με τη δράση του επίδοξου τρομοκράτη.

«Στο εξωτερικό απαντούμε με τις ένοπλες δυνάμεις μας που πολεμούν στο πλευρό των εταίρων μας κατά της βαρβαρότητας του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος συμπλήρωσε πως «στο εσωτερικό απαντούμε κυνηγώντας τους τρομοκράτες, διαλύοντας τα δίκτυά τους, εξαντλώντας τις πηγές χρηματοδότησής τους και εμποδίζοντας την προπαγάνδα ριζοσπαστικοποίησής τους».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι θα «ανοίξουν» 5.000 νέες θέσεις εργασίας στην αστυνομία, αλλά και 2.000 θέσεις στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως τους τελευταίους δώδεκα μήνες 200 ύποπτοι για τρομοκρατία εντοπίστηκαν και εμποδίστηκαν από τη γαλλική συνοριοφυλακή στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα για να μεταβούν σε Συρία ή Ιράκ.

Ο πρόεδρος της χώρας εξήρε το έργο της αστυνομίας, των ειδικών δυνάμεων και του στρατού που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο ειδικά μετά τη φονική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα που συγκλόνισε τη Γαλλία.

The post Παραλίγο τραγωδία στο Παρίσι: Τρομοκράτης εισέβαλε σε Αστυνομικό Τμήμα [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα