Παπαμιμίκος- Από την «ΟΝΝΕΔ ΑΕ» και την ποινή φυλάκισης…νέος γραμματέας της ΝΔ

13:36 8/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκλέχθηκε νέος γραμματέας της ΝΔ. Ποιός είναι όμως ο νεαρός που αναλαμβάνει τα ηνία του ιστορικού κόμματος και πώς βρέθηκε μπλεγμένος με ένα δίκτυο μη κερδοσκοπικών εταιρειών που λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στην φυλακή;

Το δίκτυο της «ΟΝΝΕΔ ΑΕ» και η βροχή από κονδύλια

Στις 20 Οκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη

κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης. Ιδρυτικό μέλος της και πρόεδρος της οργάνωσης είναι ο Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη όπως η Xρυσούλα Λαμπριανίδου, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, ο Πέτρος Eγγλέζος, και γενικώς ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης. H εταιρία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η ΓΓ Nέας Γενιάς και η ΓΓ Aθλητισμού.

Σύμφωνα με το left.gr η κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ είχε ζητήσει την παραίτησή του και συγκρότησε επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης. Ωστόσο το θέμα χάθηκε κάπου στην πορεία και η επιτροπή που δημιουργήθηκε δεν ανακοίνωσε ποτέ κάτι σχετικό επί του πορίσματος των εσωκομματικών ερευνών.

Από την ΟΝΝΕΔ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΑΘ και το Τράμ

Μετά την παραίτησή του από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αν και νεαρός περνά τις πύλες της ΕΥΑΘ ΑΕ, και μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας όπου καταδικάστηκε για παρασιώπηση εγκλημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών μαζί με τα υπόλοιπα μέλη. Mετά από έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ο κ. Παπαμιμίκος συνέχισε την πορεία του στους δημόσιους οργανισμούς και επί ημερών Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών τοποθετήθηκε και στην ΤΡΑΜ Α.Ε. Μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009 έγινε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο υπουργείο Μεταφορών ωστόσο η θητεία του στην ΤΡΑΜ ΑΕ βρέθηκε στον φάκελο του Εισαγγελέα μετά από σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Από το σημείο αυτό και μετά η πορεία του είναι θεαματική. Σε όλα τα μικρά μαγαζιά που δημιούργησε η ΟΝΝΕΔ θα βρεθεί να έχει θέση. Από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκη που είναι μέλος του ΔΣ και κατόπιν στην αναβάπτισή της ως «Νεανική Παρέμβαση» θα βρεθεί να είναι στην ΒΑLKAN AID, την «Πρωτοβουλία για τη Νεανική Δράση» και το «Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» στο οποίο εμπλέκεται και ο αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Ηλίας Κουσκουβέλης.

Η προεδρία της ΟΝΝΕΔ

Στο παραπάνω διάστημα ο κ. Παπαμιμίκος ανέπτυσσε το δικό του δίκτυο στο εσωτερικό της ΟΝΝΕΔ. Το 2010 αποτέλεσε επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρεία της νεολαίας απέναντι στον Κώστα Χατζή, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε στείλει και την περίφημη επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά με τον τίτλο «ΟΝΝΕΔίτες καλούν ΟΝΝΕδίτη».

Το συνέδριο ανέδειξε τον κ. Παπαμιμίκο πρόεδρο ωστόσο δεν έλειψαν οι καταγγελίες για εσωτερικούς μηχανισμούς, βία, νοθεία και εκβιασμούς στο παρασκήνιο. Χαρακτηριστική στιγμή ήταν όταν ο κ. Χατζής έκανε καταγγελία για τραμπούκικη επίθεση, προσωπικές απειλές και λάσπη από το πρωτοπαλίκαρο του κ. Παπαμιμίκου και τωρινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη.

Η πλευρά Χατζή είχε κάνει λόγο για «νοθεία» και «προπηλακισμούς» στο εκλογικό τμήμα του Βελλίδειου, όπου ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κ. Χατζή είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και η κάλπη είχε μείνει «αφύλακτη» για περίπου 5 ώρες οπότε και ψήφισαν «μέσα σε μισή ώρα 1.500 άτομα», υπονοώντας ότι έχει υπάρξει σωρεία διπλοψηφιών.

Περισσότερα αποκαλύφθηκαν μετά την ήττα Χατζή, όταν η πλευρά των χαμένων άρχισε να αποκαλύπτει τα σκηνικά βίας και νοθείας κατά την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο. Ωστόσο ο κ. Χατζής ήταν πλέον παρελθόν για τη ΝΔ και ο κ. Παπαμιμίκος νικητής και μόνος στην πορεία προς την γραμματεία της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα