Πάντα μου έλεγαν ότι ο Ακης είναι «μακάκας»…

                                          Μια σπάνια στιγμή του Άκη: Σκέφτεται. Τι θα γράψει στο ημερολόγιό του…

Από τη δεκαετία του ‘70 και του ’80 μια φήμη κυκλοφορούσε στο κόμμα σε διαδρόμους, τοπικές οργανώσεις, σοσιαλιστικά πηγαδάκια. Ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι “λεβεντομακάκας”.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Από τη δεκαετία του ‘70 και του ’80 (που ήμουν στο ΠΑΣΟΚ μέχρι

να αποχωρήσω το ‘87 για να φτιάξω το ΚΛΙΚ) μια φήμη κυκλοφορούσε στο κόμμα σε διαδρόμους, τοπικές οργανώσεις, σοσιαλιστικά πηγαδάκια. Ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είναι ούτε με τους αριστερούς, ούτε με τους παλαιοκεντρώους, ούτε με τους ριζοσπάστες, ούτε με τους κοινοβουλευτικούς.

Η φήμη που κυκλοφορούσε ήταν ότι ο Άκης είναι απλώς γκάγκα. Ετσι είχε βγει και το ανέκδοτο, με τον Αντρέα να ρωτάει «Τι ώρα είναι;» και τον Άκη να απαντά «Ότι ώρα θες εσύ,  πρόεδρε!». Έλεγαν, που λέτε, όλοι πως είναι καλό παιδί, πιστό σκυλί στον πρόεδρο, αλλά και λεβεντομακάκας. Για να το πω γλυκά.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια σιγά, σιγά τα σκάνδαλα, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο Άκης ήταν γάτος και έκανε τον μαλάκα για αποκοιμίσει όλο τον κόσμο. Μέχρι που έκανε την πρώτη χοντρή «πατάτα». Τον γάμο στο «Four Seasons»  στο Παρίσι. Ένας γάμος στο «Four Seasons» δεν κοστίζει παραπάνω από ένα γάμο στην «Μεγάλη Βρετάνια», αλλά αν είσαι Έλληνας πολιτικός και δη σοσιαλιστής και κάνεις εκεί τον γάμο σου, την ώρα που ακούγονται διάφορα, πρέπει να έχεις  αρχίσει να φυραίνεις. Μετά ήρθε και το σπίτι απέναντι από την Ακρόπολη και έδεσε το γλυκό.

Βέβαια, το πραγματικό μνημείο της μαλακίας, στο οποίο πρέπει  να βάλουν την προτομή του Άκη, είναι το ημερολόγιό του. Με μία διεστραμμένη εφηβική παλινδρόμηση, ο Άκης έγραφε εκεί όλες τις συζητήσεις που έκανε με τους φίλους του για τις αρπαχτές!!! «Του είπα, γιατί μου τα ‘φαγες, αφού μαζί τα κλέψαμε», «δεν μπορούμε να λαδώσουμε τη δικαιοσύνη» και άλλα τέτοια ωραία,  λες και ήταν έφηβη κοπελίτσα που έγραφε τους διαλόγους την ώρα που της είπε ο γκόμενος τα χαλάμε. Μιλάμε, δεν υπάρχει ο άνθρωπος. Διάβαζα τι έγραφε ο ποιητής και δεν πίστευα ότι υπάρχουν τόσο χαζοί άνθρωποι. Τον είχαν στριμώξει, η μπούκα της αστυνομίας ήταν θέμα ημερών και εκείνος δεν σκέφτηκε να εξαφανίσει, να κάψει, να φάει σελίδα, σελίδα το ημερολόγιο όπως κάθε σωστός κακοποιός;

Μπορείς να έχεις αυτά τα βιβλία σπίτι σου την ώρα που η ασφάλεια πίνει καφέ στα σκαλοπάτια σου; Τι ψώνιο ήταν αυτό; Ή μήπως Αλτζχάιμερ; Στην πραγματικότητα, ο Άκης πίστευε ότι ήταν ο ανέγγιχτος Θεός. Πρωταγωνιστής σε ταινία του Γούντι Άλεν με τίτλο «Καταχραστής για κλάματα». Και σκέψου τώρα ότι αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο ήταν παντοδύναμος αλλά και παρά μία, δυο ψήφους πρωθυπουργός της χώρας!!! Και μετά μου λες ότι η Ελλάδα δεν έχει Θεό…

Διαβάστε ακόμα:

* Με χάλασε ο Τζήμερος

* Άρχισαν οι συνεργασίες…

* Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα