Πάντα ελληνικά και λαχταριστά! Συνταγή για τηγανίτες με ξινομυζήθρα και μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Γράψ’ το στο τεφτέρι σου και δεν θα χάσεις! Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει τηγανίτες με ξινομυζήθρα και μέλι και είναι σίγουρος ότι θα γίνουν οι αγαπημένες σου… Μία δοκιμή θα σε πείσει.

Υλικά

250 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 κουταλιές της σούπας τσίπουρο2 μεσαία αβγά ελαφρώς χτυπημένα125 ml γάλα125 ml νερό1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη1 πρέζα αλάτι200 γρα,,. ξινομυζήθρα100 γραμμ. μέλι για το σερβίρισμα200-300 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα3-4 κλωνάρια θυμάρι
μόνο τα φύλλα του

Διαδικασία

Παίρνουμε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο του μείγματος. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο πιρούνι δημιουργώντας έτσι ένα χυλό. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και παράλληλα βάζουμε το τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 3-4 μερίδες τη φορά. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα οι τηγανίτες μας γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε με μία σπάτουλα και αφήνουμε σε ένα πιάτο που του έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα επιπλέον λάδια. Σερβίρουμε με ξινομυζήθρα σπασμένη, μέλι και φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι.

The post Πάντα ελληνικά και λαχταριστά! Συνταγή για τηγανίτες με ξινομυζήθρα και μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
τηγανιτες με μελι ακης
Τυχαία Θέματα