Συγνώμη κύριοι ποιοι είστε; Φαντάσματα 404 οργανισμοί στο Δημόσιο!

H καταγραφή των αποδοχών του συνόλου των υπαλλήλων στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας από το 2011 και κάπου εδώ πρέπει να δώσουμε ένα δίκιο στους κυρίους Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Τόμσεν και ΣΙΑ, που θεωρούν ότι τους δουλεύουμε ψιλό γαζί.

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι (και αυτό) ελληνικό ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα οργανισμοί – φαντάσματα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, των οποίων αγνοούνται η σύνθεση και

τα μισθολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι φορείς αυτοί που δεν έχουν απογραφεί, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον αριθμό των εργαζομένων τους αλλά και το σύνολο των αποδοχών τους είναι συνολικά 404!

Παρότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν παρεμβάσεις στο μισθολόγιο και δημιουργήθηκε η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέτυχαν να σταματήσουν φαινόμενα αυθαιρεσίας στις απολαβές σε συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.

Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος ή ποιοι έχουν την ευθύνη για τη μη απογραφή των 404 ΝΠΙΔ και θα ήταν ακόμα καλύτερα βέβαια να αποδοθούν κάποια στιγμή ευθύνες τώρα που τα στοιχεία έρχονται στο φως. Οι διοικήσεις έχουν παραβιάσει τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για την καταγραφή τους, ενώ οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών όπως ισχύει για το σύνολο των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της εξίσου απίστευτης πραγματικότητας που θέλει περί τους 5.000 δημόσιους υπαλλήλους να αμείβονται με μισθό γενικού γραμματέα υπουργείου, επειδή έτσι το… ήθελαν οι ίδιοι [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Και φυσικά όλα αυτά εντάσσονται στο σοκαριστικό συμπέρασμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος αποτίμησε στα 33 δισ. ευρώ ετησίως το κόστος της διαφθοράς, συμπεραίνοντας ότι «αν για 10 χρόνια δε είχαμε φαινόμενα διαφθοράς θα είχε εκλείψει το χρέος της χώρας»…

The post Συγνώμη κύριοι ποιοι είστε; Φαντάσματα 404 οργανισμοί στο Δημόσιο! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα