Πάμε για το νέο ΣΥΡΙΖΑ

Αρχής γενομένης το σαββατοκύριακο με την σχετικά ήρεμη και περιορισμένου ενδιαφέροντος συνεδρίαση της ΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του Αλέξη Τσίπρα άνοιξε τα πανιά του για ένα ταξίδι στα αχαρτογράφητα ύδατα της μετά μνημονίου εποχής.

του Παύλου Ελευθερόπουλου

Αναζητώντας την επαφή με ένα νέο εκλογικό σώμα, του οποίου ονόματα και διευθύνσεις

αγνοούνται, το κυβερνών κόμμα ξεκινά μια διαδικασία αρχικά γνωριμίας με εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους ώστε να ενισχύσει τους ημιπαράλυτους μηχανισμούς της βάσης του αλλά και να εδραιώσει την κυριαρχία του στα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας. Με έναν νέο πολιτικό λόγο που επιχειρεί να συνδυάσει και να παντρέψει τα αναγκαία κακά μιας συμφωνίας με τα «αριστερά πρόσημα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στα προαπαιτούμενα των δανειστών και το παράλληλο πρόγραμμα. Την ίδια ώρα ο νέος γραμματέας του κόμματος καλείται να παρουσιάσει ως το Συνέδριο του Φεβρουαρίου χειροπιαστά αποτελέσματα του «κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ» που τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί της φιλοευρωπαϊκής τάσης που εκπροσωπεί κατάφεραν να περάσουν στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια Κεντρική Επιτροπή που δεν θύμιζε τίποτε από τους παλιούς καλούς καιρούς των συγκρούσεων με τάσεις και συνιστώσες απλά επιβεβαιώθηκε η μονοκρατορία Τσίπρα με την εκλογή του νέου γραμματέα και την συμπλήρωση των θέσεων της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα αριθμεί 17 μέλη. Στην Πολιτική Γραμματεία εκλέχθηκαν οι: Χάρης Γολέμης 60 ψήφοι, Αντώνης Κοτσακάς 59 ψήφοι, Νίκος Σκορίνης 51 ψήφοι, Πέτρος Καραγιώργος 50 ψήφοι, Νίκος Παυλίδης 40 ψήφοι, Μανώλης Σαρρής 40 ψήφοι, Μαρίκα Φραγκάκη 36, Μιχάλης Υδραίος 34 ψήφοι. Ως «αλλαγή» σε σχέση με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκληφθεί η απόφαση για συμμετοχή στην Π.Γ. (με πλήρη δικαιώματα λόγου και ψήφου) των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλωτου και Αριστείδη Μπαλτα, ώστε «να διασφαλιστεί η καλύτερη διασύνδεση κόμματος και κυβέρνησης, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση του κύρους και της λειτουργίας του οργάνου».

The post Πάμε για το νέο ΣΥΡΙΖΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα