Αντόνιο Γκουτιέρες: «Οι Ελληνες δείχνουν ανθρωπιά στους πρόσφυγες»

Το εγκώμιο των Ελλήνων πολιτών που βοηθούν τους πρόσφυγες έπλεξε ο ύπατος αρμοστή του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, για το προσφυγικό.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, με τον κ. Γκουτιέρες να δηλώνει ότι υπάρχει ανθρωπιά από την πλευρά της Ελλάδας

κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό «Βλέπουμε πως οι πρόσφυγες έχουν φροντίδα και ο κόσμος θέλει αν εκφράσει την αλληλεγγύη του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τα προβλήματα θα λυθούν. Αν δεν υπάρχει ανθρωπιά, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό είναι καλό παράδειγμα για την Ευρώπη, σαν σύνολο».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στην Ελλάδα υπήρχαν εξ αρχής δυσκολίες αλλά η διαφορά μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών είναι ξεκάθαρη τώρα.

«Θέλω να τονίσω ότι οι Ελληνες έχουν την εμπειρία των προσφύγων διότι στο παρελθόν πολλοί ήρθαν από το Αιγαίο ως πρόσφυγες. Ετσι υπάρχει στο μυαλό μας η έννοια του τι σημαίνει πρόσφυγας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

The post Αντόνιο Γκουτιέρες: «Οι Ελληνες δείχνουν ανθρωπιά στους πρόσφυγες» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα