Πάμε Ελληνικό! – Στις 26 Ιουλίου ανοίγουν οι τέσσερις νέοι σταθμοί του μετρό

Ανάσα για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων αναμένεται να δώσει η επέκταση της γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο προς το Ελληνικό με τρεις ενδιάμεσους σταθμούς στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και τον Άλιμο.

Από τις 26 Ιουλίου οι τέσσερις σταθμοί θα βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού και αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση της λεωφόρου Βουλιαγμένης εξυπηρετώντας χιλιάδες κατοίκους των νοτίων προαστίων.

Με τους τέσσερις αυτούς σταθμούς εκτιμάται ότι η ημερήσια επιβατική κίνηση του Μετρό

θα αυξηθεί κατά 80.000 επιβάτες, ενώ μέσα σε 14 λεπτά θα μπορεί ένας κάτοικος του Ελληνικού να βρεθεί στο Σύνταγμα.

Η κατασκευή της επέκτασης μήκους 5,5 χλμ, έχει ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2011 αλλά η παράδοσή της καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η SIEMENS, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του Μετρό.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, προβλεπόταν η δημιουργία υπέργειου μετρό με υπερυψωμένη γέφυρα, περίπου 5,5 χλμ κατά μήκος της κεντρικής νησίδας της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, η οποία όμως θα δημιουργούσε σημαντική ηχητική και οπτική όχληση. Έτσι ο σχετικός διαγωνισμός ακυρώθηκε και η Αττικό Μετρό προκήρυξε νέο όπου το σύνολο της γραμμής θα ήταν υπόγειο.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 8 Μαρτίου 2006 και περιελάμβανε την κατασκευή των τεσσάρων σταθμών καθώς και υπόγειου χώρου εναπόθεσης 8 συρμών για τις ανάγκες της επέκτασης. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η παράδοση του 7ου και τελευταίου σταθμού Μετρό για φέτος, του σταθμού Αγία Μαρίνα στο δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα