Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Μαντέλα – Από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία η κηδεία του

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα ετοιμάζονται οι Νοτιοαφρικανικέ αρχές.

Η τελετή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε δέκα ημέρες και στο ενδιάμεσο θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, προς τιμήν του ηγέτη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, τις επόμενες 4 ημέρες η σορός του Μαντέλα

θα βρίσκεται σε στρατιωτική κλινική της Ν.Αφρικής στην οποία θα πραγματοποιηθεί κάποιου είδους ταρίχευση ώστε μετά να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και ήδη οι Αρχές προετοιμάζουν έναν προσεχτικό σχεδιασμό για να υποδεχτούν στη περιοχή εκατοντάδες προσωπικότητες που αναμένονται στη διάρκεια των ημερών αυτών. Τα πρώτα ονόματα που ακούγονται και που θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα παρευρεθούν στη κηδεία περιλαμβάνουν την οικογένεια Ομπάμα, τον Τζέιμς Κάμερον, τους Κλίντον, δεκάδες ακόμη πρωθυπουργούς και αξιωματούχους, καλλιτέχνες όπως ο Μπόνο, η Μαντόνα, η Όπρα Γουίνφρι και η Ναόμι Κάμπελ αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς.

Την επιμνημόσυνη δέηση λέγεται πως θα τελέσει ο Ντέσμοντ Τούτου και θα υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της από παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Παράλληλα η Ν.Αφρική καλείται να υποδεχτεί και μια αρμάδα τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων από όλα τα διεθνή δίκτυα καθώς και πληθώρα ξένων τουριστών που θα θελήσουν να παρευρεθούν στη τελετή.

Ήδη τα ξενοδοχεία και τα πρακτορεία δέχονται βομβαρδισμό κρατήσεων αν και φημολογείται ότι τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων είχαν κάνει συμφωνία από πριν ώστε να έχουν προτεραιότητα όταν χρειαστεί.

Οι προετοιμασίες και το μέγεθος της τελετής θα θυμίζουν αρκετά αλλά θα ξεπερνάνε σε μεγαλοπρέπεια, την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου β' το 2005 μιας και ήδη χαρακτηρίζεται ως global event της χρονιάς που τελειώνει.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα