Έχουμε μουσαφιραίους… Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου – Μικρό καλάθι από τον Βενιζέλο

Επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από έναμιση χρόνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα ανταποδώσει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο στην Αγκυρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας οριστικοποιήθηκε τελικώς για τις 13 Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα ο κ. Νταβούτογλου θα

επισκεφτεί τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται επίσης να ζητήσει διευκολύνσεις για την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ενωση τις οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να παράσχει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία συμφώνησε την περασμένη Πέμπτη να υπογράψει στις 16 Δεκεμβρίου τη Συμφωνία Επανεισδοχής με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης. Ωστόσο, για να απελευθερωθεί το καθεστώς θεωρήσεων απαιτείται από την Αγκυρα να εκπληρώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις (οδικός χάρτης), ζήτημα που βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία της επικείμενης ελληνικής προεδρίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην Αθήνα «έκλεισε» μετά απο διαβουλεύσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη κ. Α. Μητσιάλη με τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Ενδεικτικό της φάσης στασιμότητας στην οποία έχουν εισέλθει τα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα γίνει δεκτός από τον ομόλογό του Βαγγέλη Βενιζέλο, όχι όμως και από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα