Όταν τα ισόβια γίνονται… τρία χρόνια – Απίστευτο περιστατικό στη Ρόδο

Από την ισόβια κάθειρξη στα τρία χρόνια κατάφεραν να πέσουν πατέρας και γιος στο νησί της Ρόδου. Οι κατηγορούμενοι για εμπόριο ναρκωτικών εκδικάστηκαν την Παρασκευή από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για την έφεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Ροδιακή,οι δυο δράστες - ένας 48χρονος και ο 23χρονος γιος του - έκατσαν στο εδώλιο του δικαστηρίου τον Οκτώβριο του 2010 μετά από έφοδο των αστυνομικών στο σπίτι του στη Παλιά Πόλη της Ρόδου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 350 γραμ. ηρωίνης, ποσότητα χασίς, διάφορες απομιμήσεις

πιστολιών, το χρηματικό ποσό των 30.000 και άλλα αντικείμενα όπως γυαλιά ηλίου, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα.

Τον Ιούλιο του 2011 πατέρας και γιος κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και κρίνονται ένοχοι. Για τον 48χρονο πατέρα επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ και στον 23χρονο γιο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την Παρασκευή, πατέρας και γιος έκατσαν εκ νέου στο εδώλιο, αυτή τη φορά, του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να μειώσουν την πρωτόδικη ποινή που τους έχει επιβληθεί και τα κατάφεραν.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Βλάχου αναγνώρισε ότι οι κατηγορούμενοι είναι άτομα εξαρτημένα (τοξικομανίας), μετέτρεψε την κατηγορία και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών στον καθένα, την οποία αναστέλλει επί τριετία για τον 23χρονο και μετατρέπει προς 5 ευρώ τη ημέρα για τον 48χρονο πατέρα.

Σημειώνεται πως η σύλληψη των δύο ανδρών είχε γίνει από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους για τη «δράση» των δύο ανδρών. Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τις προηγούμενες ημέρες πατέρα και γιο και στις 7 Οκτωβρίου 2010 στις 8.30 το βράδυ έκαναν «έφοδο» στο σπίτι που διαμένουν στη Παλιά Πόλη όπου και εντόπισαν τα εξής:

3 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 7,3 γραμ.2 συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1,9 γραμ.μια ζυγαριά ακριβείαςτο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ - σύμφωνα με την αστυνομία - προερχόμενο –από εμπορία ναρκωτικών ουσιώνδύο πιστόλια απομιμήσεις γνησίων (REPLICA)ένα πιστόλι αντίκαένα μαχαίριμία σιδερογροθιάμεγάλο αριθμό ρολογιώνμεγάλο αριθμό γυαλιών ηλίουφωτογραφικό υλικόκινητά τηλέφωνα τα οποία– κατά την αστυνομία- προέρχονται από συναλλαγές ναρκωτικών τα οποία και εκτιμάται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.στην ταράτσα του σπιτιού είχαν δύο συσκευασίες επιμελώς κρυμμένες οι οποίες περιείχαν ηρωίνη βάρους 340 γραμ.

Όμως τα «ευρήματα» των αστυνομικών δεν ήταν μόνο αυτά, αφού σε γειτονικό εγκαταλελειμμένο σπίτι εντοπίστηκε μία ακόμη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 9,8 γραμμαρίων.

Μετά τις απολογίες τους πατέρας και γιος είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και παραμένουν μετά την καταδίκη τους από το δικαστήριο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα