Οργή Στουρνάρα για τα 600 δις των ομογενών

Κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί προσφοράς 600 δισεκατομμυρίων ευρώ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, από τον έξαλλο με το θέμα -και τη χρονική συγκυρία- υπουργό Οικονομικών.Όλη η χώρα συζητάει τις τελευταίες μέρες τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, οι οποίοι  έχουν συγκροτήσει την ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους), και ισχυρίζονται πως προσφέρουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του χρέους της Ελλάδας.

Το υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας διευκρινίζουν πως ο θησαυρός είναι άνθρακας:

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία “ανακάλυψης θησαυρών”, που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί»

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα».

Οι κ.κ. Σόρας και Λαμπράκης, που ηγούνται της προσπάθειας, παρουσίασαν πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου σχετικά αποδεικτικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα, σε τράπεζα του Τορόντο. Επισήμως τοποθετήθηκε πρώτος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος παρομοίασε τους ομογενείς με τους «εμίρηδες» του Παναθηναϊκού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμεις στον Παναθηναϊκό επί ένα χρόνο ακούγαμε τον Βλάση Τσάκα να μας υπόσχεται επενδύσεις από άραβες. Και μόλις έπρεπε να πληρώσει, εξαφανιζόταν».

Keywords
Τυχαία Θέματα