Ώρα για steak out – 10 μέρη για ντόνατς που θα σε κάνουν να μείνεις με το στόμα… κλειστό

Στην Αμερική έγινε η απόλυτη μόδα για τους undercover αστυνομικούς που παρακολουθούν μια περιοχή, κάνουν δηλαδή το περίφημο steak out. Τόνοι με σακουλάκια καταναλώνονται καθημερινά. Για να το φας όμως δε χρειάζεται να εκπροσωπείς το νόμο. Όταν το φας θα αισθανθείς σίγουρα κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ή Χόμερ Σίμπσον.

Τα ντόνατς στην Ελλάδα ήταν σαν ανέκδοτο, μετά την απώλεια των Dunkin Donuts, του γνωστού

μαγαζιού της Γλυφάδας που έκανε θραύση. Αυτό χάθηκε και έπρεπε να έρθει ο Γιώργος Νανούρης με τα Nanu Donuts και να κάνει την Ελλάδα «αστυνομικό τμήμα». Και πλέον δεν είναι ο μόνος, αλλά υπάρχουν πολλά μέρη, αλυσίδες ή μεμονωμένα καταστήματα, που θα βρεις αυτό το στρογγυλό έδεσμα που δε σε αφήνει να βγάλεις μιλιά. Εμείς βρήκαμε 10 από αυτά και στα παρουσιάζουμε.

Nanοu Donuts

Φυσικά, δε χρειάζονται συστάσεις, όλοι έχουμε δοκιμάσει από αυτά και αποτελεί ένα εθιμοτυπικό μέσα στην ημέρα, κάθε μέρα, 19:00-21:30, στήνονται ουρές και στα 123 καταστήματα του ανά την Ελλάδα. Είναι σαν να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ. Από εδώ θα φύγεις μόνο με σακούλες. Είτε με τα μικρά ντόνατς, με το τεμάχιο στα 60 λεπτά και με ποικιλία γεύσης, αφού έχει με κρέμα βανίλια, πραλίνα με σοκολάτα, πραλίνα με μπισκότο, πραλίνα με άχνη, κανέλα, mini με κρέμα βανίλια με άχνη, πραλίνα σοκολάτα και λουκουμάς (5€ το κιλό/30 τεμάχια), αλλά και αλμυρά με λουκάνικο, κιμά, τυρί ή πατάτα, είτε με τα μεγάλα, είτε με συνδυασμό.

Δες τις διευθύνσεις και τα καταστήματα εδώ.

Yummy Donuts

Αλυσίδα καταστημάτων με «κλασσικές» γεύσεις αλλά και με αρκετές ιδιαίτερες επιλογές. Ξεχωρίζουν τα donut με καπουτσίνο και επικάλυψη άσπρο γλάσσο, με γέμιση bueno και επικάλυψη καραμέλας, με κρέμα Βαυαρίας και επικάλυψη ζάχαρης άχνης. Εξίσου γευστικά και τα μίνι πιροσκί του με λουκάνικο, πατάτα, τυρί ή κιμά. Τα ατομικά donuts κοστίζουν 0,60€ και τα mini 6€ το κιλό. Θα τα βρείτε ανοικτά κάθε μέρα από τις 18:30 μέχρι τις 21:30 και τα Σαββατοκύριακα τις ίδιες ώρες.

Δείτε πως παρασκευάζονται τα ντόνατ και τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ.

Γότσης Donuts House

Από το 2010 εξειδικεύεται πλέον στα λαχταριστά στρογγυλά εδέσματα, ενώ έχει ιστορία ως ζαχαροπλαστείο πάνω από 100 χρόνων. Πραλίνα άχνη, κανέλα γλάσο, λουκουμάς, πραλίνα μπισκότο, κρέμα βανίλια με άχνη και κρέμα λεμόνι με άχνη είναι η σχετικά μικρή ποικιλία του. Έχει και μικρά με πραλίνα σοκολάτα, αλλά και αλμυρά με λουκάνικο, πατάτα και τυρί. Τα μεγάλα κοστίζουν 0,60€ το τεμάχιο, ενώ τα μικρά 5€ το κιλό. Τα πρατήρια ανοίγουν καθημερινά από τις 18.00 μέχρι τις 21.00.

Franks Donuts

Κυρίαρχα στα δυτικά προάστια και τον Πειραιά με ολόφρεσκιες δημιουργίες, με αρκετές «καλοκαιρινές» προσθήκες όπως σοκολάτα- μπανάνα, American bitter με μαύρη σοκολάτα, γέμιση φράουλα και άχνη ζάχαρη, γέμιση με κρέμα Βαυαρίας, σοκολάτα γάλακτος, μπισκότο Oreo και γεμιστά με κρέμα λεμόνι. Έχουν και mini σε σακουλίτσες με πραλίνα φουντουκιού και κρέμα Βαυαρίας. Τα ατομικά κοστίζουν 0,60€ ανά τεμάχιο, τα mini 5€ το κιλό, ενώ βγάζουν και σακούλες με mixed mini donuts (3€/ 12 τεμάχια). Θα τα βρείτε ανοιχτά καθημερινές και Κυριακή από τις 19:00 μέχρι τις 21:30.

Andrias Donuts

Ο παράδεισος των ντόνατς για τους κατοίκους της περιοχής του Ζωγράφου και της Καισαριανής διαθέτει στα δύο έως τώρα καταστήματά του ποικίλες γεύσεις και σχέδια σε άκρως οικονομικές τιμές: Πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα, σοκολάτα bitter, cookies, νέες γεύσεις φρούτων όπως βατόμουρο, φράουλα, λεμόνι, ιδιαίτερες γεύσεις όπως μήλο-κανέλα, βανίλια-φράουλα, σοκολάτα-μπανάνα και πολλές ακόμη που μας ενημέρωσαν ότι πρόκειται να λανσαριστούν. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 0,35€ το τεμάχιο, και τα 0,25€ για τις αλμυρές γεύσεις. Ανοιχτά καθημερινά 18.30-21.30 και Σάββατο 12.00-15.00.

Λεωφόρος Παπάγου 73, Ζωγράφου, 2107703233

Dennis Donuts

Το Dennis Donuts είναι μια φρέσκια άφιξη στην Πανόρμου και φρέσκα είναι τα προϊόντα του, αφού βγάζει καθημερινά rings, γεμιστά, λουκουμάδες και mini donuts σε ποικιλία γεύσεων (φράουλα, κρέμα, σοκολάτα, γεμιστά με διάφορες μαρμελάδες, γαρνιρισμένα με τριμμένο μπισκότο κτλ.). Τα rings κοστίζουν 1€, τα γεμιστά 1,50€, ενώ τα 20 τεμάχια mini 9€. Το πρατήριο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 6:30 μέχρι τις 22:00.

Λουκά Μπέλλου 14, Αθήνα, στάση μετρό Πανόρμου, 210.691.4375 - 210.691.4276

California Donuts

Με το ευφάνταστο σλόγκαν «I donut want anything else» τα California Donuts ήρθαν στα νότια προάστια πριν από ένα εξάμηνο περίπου και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό. Με 24 διαφορετικές γεύσεις ντόνατ δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Oscar Night Donut, Surf Donut, Paradise Cove είναι μερικά από τα ντόνατς του με ονοματεπώνυμο και είναι σίγουρο πως οι προσδοκίες θα σε ικανοποιήσουν. Οι τιμές του ξεκινούν από 90 λεπτά το τεμάχιο και μπορείτε να πάρετε και βιολογικό καφέ.

Αλεξιουπόλεως 31, Αργυρούπολη, 2109910846

Dozen Donuts

Ξεκίνησε το 1997 ως εταιρία εμπορίας αρτογλυκισμάτων και μέσα σε δύο χρόνια έφτιαξαν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής ντόνατ. Με αμερικάνικα στοιχεία και ανάμειξη με ελληνικές πινελιές δημιουργήθηκαν ντόνατ που έκαναν την πορεία τους αθόρυβα και όταν έγινε ο μεγάλος ντόρος, απλώς ενίσχυσαν τη θέση τους. Γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού, κρέμα Bavarian, φράουλα, μαυροκέρασο, Double Choco ( ζύμη σοκολάτας με επικάλυψη λευκή σοκολάτα και μπισκότο Oreo) είναι κάποιες από τις γεύσεις του.

Δείτε τα καταστήματα του εδώ.

Donutέλα

Με τέτοιο όνομα ήταν δεδομένο ότι θα προσελκύσει κόσμο, καθώς παίζει πάντα κι αυτό τον ρόλο του. Δεν ξέρουμε αν εννοεί τη Βερσάτσε, αλλά πρόκειται για την Βερσάτσε εκδοχή των ντόνατ. Γλυκά (με πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα γάλακτος, κρέμα Βαυαρίας, γλάσσο κανέλας, μπισκότο και πραλίνα φουντουκιού,με ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα βατόμουρο,φρούτα του δάσους, κρέμα μπανάνα, παραδοσιακοί λουκουμάδες) και αλμυρά (Πιροσκί με λουκάνικο, πιροσκί με φέτα, πιροσκί special, donutoast, donutoast special, donut club sanwich) θα σε συναρπάσουν, ενώ έχει κρύα, ζεστά ροφήματα και το νέο Arizona Tea.

Δείτε εδώ πληροφορίες

Coffee Time

Με παρουσία 13 χρόνων στην Ελλάδα και διεθνή αναγνώριση, τα Coffe Time προσφέρουν φρέσκα χειροποίητα ντόνατ με καφέ ή άλλο ρόφημα. Chocoholic με γέμιση σοκολάτα γάλακτος και γλάσο σοκολάτας αλλά και το Cream and cookies με κρέμα μπισκότου είναι τα δυνατά του χαρτιά.

Για τις διευθύνσεις των καταστημάτων εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα