Ολυμπιακός – Εφές 86-75: Και τώρα το… διπλό στην Μόσχα με ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Σφαιρόπουλος έκανε διαχείριση για σεμινάριο του ρόστερ και οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Εφές με 11 πόντους...

Η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη και του Κώστα Σλούκα, δημιούργησε κάποιες «γκρίζες ζώνες» για το ματς με την Εφές, αλλά οι Πειραιώτες απέδειξαν πως δεν είναι ο Σπανούλης όλη η ομάδα και με γνώμονα

την παραγωγικότητα των 51 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές, «σφράγισε» την πρόκριση στα πλεί οφ και κυνηγάει το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τρίποντο των Ντάρντεν και Μάντζαρη, ωστόσο η Εφές κατάφερε να πάρει εκείνη τα ηνία στην πρώτη περίοδο, όχι όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς κυκλοφορούσαν την μπάλα με υπομονή και έψαχναν την έξτρα πάσα. Επιθετικά ο Ολυμπιακός μετά το προσπέρασμα των Τούρκων έκανε πολλά λάθη και μόλις στα μισά της περιόδου είχε πέντε τον αριθμό και το αντίπαλος δέος, μόνο ένα. Παρόλα προς το τέλος του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 7-0 και με τρίποντο του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πήρε βραχεία κεφαλή 17-16.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου η Εφές έτρεξε εκείνη ένα σερί 6-0 και το 17-16 έγινε 17-22, όμως οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επιστρέψουν στο σκορ με καλάθια των Κατσίβελη και Λαφαγέτ, όπου ο πρώτος έδωσε σημαντικές ανάσες στον Μάντζαρη και ο δεύτερος προσπαθούσε να χωρέσει στα παπούτσια του Σπανούλη. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε και διαφορά 31-28, με την Εφές να δείχνει εκείνη την διάθεση να επιστρέψει με τρίποντο του Περπέρογλου και οι δυο τους πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στην απόλυτη ισορροπία, 35-35.

Το ματς πήρε διαστάσεις ντέρμπι στην τρίτη περίοδο με τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν πλάι, πλάι στο σκορ, με την Εφές να... ξεσπά στο τέλος της περιόδου καθώς απέκτησε προβάδισμα 53-57, το οποίο εξανεμίστηκε με τους Λαφαγέτ, Παπαπέτρου να πυρπολούν το καλάθι της Εφές από τα 6,75 και να κάνουν τον Ολυμπιακό, αφεντικό στο ματς, με 73-66, στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε σωστή διαχείριση των διαθέσιμων παικτών, οι παίκτες του έκαναν πολύ παραγωγικό δεκάλεπτο και πήρε το ματς με 86-75.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 35-35, 53-57, 86-75

The post Ολυμπιακός – Εφές 86-75: Και τώρα το… διπλό στην Μόσχα με ΤΣΣΚΑ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα