Νέα στοιχεία για τη συντριβή του αεροσκάφους και τον «πιλότο αυτοκτονίας»

Το σύστημα αυτόματου πιλότου του Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germanwings που συνετρίβη την Τρίτη στις γαλλικές Άλπεις είχε ρυθμιστεί προκειμένου το επιβατικό αεροσκάφους να πραγματοποιήσει κάθοδο στα 100 πόδια, το χαμηλότερο δυνατό ύψους, πριν από τη μοιραία συντριβή του, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπηρεσία παρακολούθησης των αερομεταφορών FlightRadar24.

Γάλλοι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο 28χρονος συγκυβερνήτης του

αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς κλειδώθηκε στο πιλοτήριο του Airbus και ρύθμισε τον αυτόματο πιλότο του Airbus ώστε αυτό να αρχίσει καθοδική πορεία 3.000 ποδών ανά λεπτό, από τα 38.000 πόδια.

Η διαδικτυακή υπηρεσία FlightRadar24 ανακοίνωσε ότι βάσει των δεδομένων παρακολούθησης που αναλύθηκαν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κάποιος παρενέβη στο σύστημα του αεροσκάφους και μετέβαλε το ύψος δίνοντάς του στην ελάχιστη δυνατή ρύθμιση, δηλαδή τα 100 πόδια. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε υψόμετρο 6.000 ποδών.

«Μεταξύ 09:30:52 και 09:30:55 μπορείτε να δείτε ότι η ρύθμιση του αυτόματου πιλότου άλλαξε χειροκίνητα από τα 38.000 πόδια στα 100 πόδια και 9 δευτερόλεπτα αργότερα το αεροσκάφος άρχισε την καθοδική του πορεία, πιθανόν με τη ρύθμιση "ανοικτής κατάβασης" του αυτόματου πιλότου», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο Φρέντρικ Λίνταλ, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας παρακολούθησης.

Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι απέστειλε τα δεδομένα σε Γάλλους ερευνητές κατόπιν αιτήματός τους.

Ο εισαγγελέας Μασσαλίας επιβεβαίωσε την αποκάλυψη των New York Times ότι από ο ένας από τους δύο πιλότους δεν μπορούσε να επιστρέψει στο πιλοτήριο επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και ο συνάδελφος του δεν του άνοιγε. Μάλιστα, αρνήθηκε να ανοίξει εκ νέου την πόρτα και πάτησε ένα κουμπί που οδήγησε το Airbus στην μοιραία κάθοδο του [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Ο 28χρονος Aντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, ήταν Γερμανός και σχετικά άπειρος συγκυβερνήτης, με μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Ξεκίνησε να εργάζεται τον Σεπτέμβριο του 2013 για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας, Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, ωστόσο, δεν είναι γνωστό που εργαζόταν πριν.

O Λούμπιτς έμενε με τους γονείς του στο Montabaur της Ρηνανίας αλλά διατηρούσε κι ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ.

Απόφοιτος σχολής πιλότων, ο 28χρονος Γερμανός είχε από μικρός ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Αirbus τύπου A320.

«Το όνειρό του ήταν να πιλοτάρει ένα τέτοιο Airbus», έγραψαν οι φίλοι του στα social media για να τον αποχαιρετήσουν [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

The post Νέα στοιχεία για τη συντριβή του αεροσκάφους και τον «πιλότο αυτοκτονίας» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα