Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου – Ανοιχτό το αίτημα αναθεώρησης στόχων από Τρόικα

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε τη δέσμευση του και του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, λίγο μετά το τέλος της μεταξύ τους συνάντησης.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα των επαφών με τον Σεργκέι Λαβρόφ, το Ρώσο ΥΠΕΞ, ενώ συζήτησαν για όλα τα φλέγοντα θέματα και κυρίως τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Παράλληλα, έδωσαν

και κατευθύνσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, αρχής γενομένης από τις αυριανές συσκέψεις με τους αρμόδιους υπουργούς για τα θέματα του ΕΣΠΑ και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Μετά τη συνάντηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλυσε, μετά από σχετική ερώτηση, τα όσα συμφωνήθηκαν για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, η θέση μας είναι καθαρή, αποτυπώνεται άλλωστε και στην προγραμματική συμφωνία».

Όταν ρωτήθηκε από το koolnews.gr αν επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αναθεώρηση των στόχων του προγράμματος η απόκριση του ήταν η εξής:

«Αυτή είναι μια κουβέντα που δε γίνεται στο πόδι. Σας λέω όμως το εξής: Οι στόχοι είναι μακροοικονομικοί και όχι δημοσιονομικοί».

Από την απάντηση προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης μελετούν το ενδεχόμενο να ζητήσουν αναθεώρηση των στόχων στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα ώστε να μην απαιτηθούν νέα μέτρα.

Για το φόρο ακινήτων ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι «οι βελτιώσεις θα είναι συνεχείς, όχι μόνο επειδή το ζητούν οι βουλευτές που εκφράζουν την αγωνία της κοινωνίας, αλλά επειδή το ζητά η ίδια η κοινωνία και έχουμε την αίσθηση των αναγκών της. Όπως και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, έτσι και της ΝΔ σηκώνουν τα βάρη... άλλοι το παίζουν χαλαροί εκ του ασφαλούς» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του και το ενδιαφέρον του για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Δηκτικός για Πάγκαλο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Όσον αφορά τα λεγόμενα του Θεόδωρου Πάγκαλου για την παρακολούθηση της αμερικάνικης πρεσβείας από την ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος το αντιμετώπισε με χιούμορ, όταν ρωτήθηκε από τον απεσταλμένο του koolnews.gr:

«Δεν έχω ιδέα αυτά πρέπει να έγιναν πριν εγώ μπω στην πολιτική σκηνή, δηλαδή τη δεκαετία του ’70» δήλωσε με νόημα και αποχώρησε χαμογελώντας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα