Πέθανε αγοράκι με καρδιοπάθεια στο «Αγία Σοφία» – Καταγγέλλουν ελλείψεις αρμόδιοι φορείς

Νέα καταγγελία για το θάνατο ενός αγοριού δυόμισι ετών από τις Σέρρες λόγω του «κλεισίματος» της Παιδοκαρδιοχειρουργικής του «Αγία Σοφία».

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενική Καρδιοπάθεια καταγγέλλει τον θάνατο ενός ακόμη παιδιού λόγω της συγχώνευσης της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΚΕΜ) με τη γενική ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με τη Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου-Κοκολάκη, πρόεδρο του Συλλόγου, το κλείσιμο της μονάδας και η υποστελέχωση του νυν μοναδικού

δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας κόστισε τη ζωή σε ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ισχυρίζεται ότι «το αγοράκι υπήρχε σε λίστα προς χειρουργείο ήδη από το 2011 που οι ιθύνοντες τότε έκλεισαν το Κέντρο, δεν εξυπηρετήθηκε από το Ωνάσειο κατά την περίοδο που το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων παρέμεινε κλειστό και σήμερα που αυτό θεωρητικά είναι ανοιχτό, δεν πρόλαβε να χειρουργηθεί, γιατί έχει δοθεί μόνο μία μέρα χειρουργείου εβδομαδιαίως! Όταν, επιτέλους, έφτασε η σειρά του, η οικογένεια ξεκίνησε από τις Σέρρες όπου διαμένουν και στη διαδρομή προς το Παίδων, το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή..»

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος του συλλόγου και ο γραμματέας Δημήτριος Λόντος, γίνεται έκκληση προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για άμεση παρέμβασή του προκειμένου «να μπει τέλος στη λίστα θανάτου».

Η εν λόγω καταγγελία δεν είναι η πρώτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας αφού τον Μάρτιο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε επίσης καταγγείλει οκτώ παρόμοιες περιπτώσεις ζητώντας την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα