Ρουπακιάς στον ανακριτή – Μετάνιωσα αλλά είμαι περήφανος που είμαι Χρυσή Αυγή

Ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, προσήχθη σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί για το αιματηρό επεισόδιο.

Ο 45χρονος δράστης έμεινε στο γραφείο της ανακριτού λιγότερο από τρείς ώρες καθώς στις 11.40 ολοκληρώθηκε η απολογία του.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Άγνωστο παραμένει βέβαια αν θα υποστηρίξει ότι ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την δολοφονία ή θα υποδείξει τους συνενόχους

που βρίσκονταν μαζί του κατά την στιγμή της συμπλοκής. Οι τελευταίες πληροφορίες βέβαια αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φαίνεται να δήλωσε χαρακτηριστικά «Μετάνιωσα αλλά είμαι περήφανος που είμαι Χρυσή Αυγή».

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε ισχυριστεί πως δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, ωστόσο η σειρά φωτογραφιών και άλλων ντοκουμέντων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απέδειξαν το αντίθετο και ότι μάλιστα ότι είχε και κεντρικό ρόλο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε πει πως βρέθηκε τυχαία στο σημείο της συμπλοκής. Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση του και είπε στους αστυνομικούς πως είχε κάποιο ραντεβού στην περιοχή και γι αυτό και βρέθηκε εκεί. Ωστόσο την τρίτη φορά επικαλέστηκε αυτοάμυνα και είπε πως ενεπλάκη στον καβγά όταν κάποιος τον χτύπησε πισώπλατα και εκείνος έβγαλε το μαχαίρι για να αμυνθεί.

Και η αντιτρομοκρατική στην υπόθεση

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης εξετάζοντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταυτοποίηση των ατόμων που μίλησαν με τον Ρουπακιά λίγη ώρα προτού γίνει το φονικό χτύπημα στον Παύλο Φύσσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά πρόσωπα, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο φονιάς επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, σχεδόν μια ώρα προτού φτάσει στο σημείο της δολοφονίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης φέρεται να έλαβε μια κλήση και να έκανε άλλες έξι, όλες διάρκειας μερικών δευτερολέπτων.

Ανώτερος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά (τηλεφωνικά ή μέσω SMS) απομένει να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί, «ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου».

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, προκειμένου να σπεύσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του, μέλη των λεγόμενων «ταγμάτων εφόδου».

Μία από τις κλήσεις φέρεται μάλιστα να έχει γίνει από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής.

Ερωτήματα πάντως, γεννά το γεγονός ότι η ανακρίτρια δεν έχε ζητήσει ακόμα την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα πρόσωπα που συνομίλησαν με τον Ρουπακιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα