Όλοι είμαστε ίσοι στα μάτια του Θεού: Το Βατικανό θα δεχτεί (τελικά) τον ομοφυλόφιλο πρέσβη της Γαλλίας

Μετά από σειρά αντιδράσεων που συνδέονταν με την σεξουαλική του ταυτότητα, τελικά το Βατικανό αποφάσισε να δεχθεί τον νέο πρέσβη της Γαλλίας παρά την Αγία Έδρα – μετά από τις σχετικές διπλωματικές πιέσεις βεβαίως, βεβαίως.

Ο Γάλλος διπλωμάτης ιταλικής καταγωγής, Λοράν Στεφανινί, είχε επιλεγεί πριν από τέσσερις μήνες από την γαλλική κυβέρνηση ως νέος πρέσβης στο Βατικανό, αλλά η Αγία Έδρα είχε αφήσει να διαρρεύσει η δυσαρέσκειά της και δεν είχε κάνει δεκτά, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, τα διαπιστευτήριά του, καθώς ο Στεφανινί δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η υπόθεση είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα, δεδομένης και της νέας θέσης του πάπα Φραγκίσκου στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και των προσωπικών ελευθεριών - λίγο μετά την εκλογή του το 2013, ο ποντίφικας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους: «ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν άνθρωπο, αν είναι γκέι και αναζητά τον Κύριο με καλή θέληση;».

Τελικά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, η Αγία Έδρα «αποφάσισε να γυρίσει σελίδα» και ότι επίκειται η επίσημη ανάληψη καθηκόντων του γάλλου διπλωμάτη.

Καθοριστικό ρόλο θεωρείται ότι έπαιξαν οι διαλλακτικές κινήσεις από μέρους της γαλλικής κυβέρνησης και του ίδιου του Φρανσουά Ολάντ: ο πρόεδρος της Γαλλίας απένειμε, στην Κούβα, το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στον καθολικό καρδινάλιο Ορτέγκα, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς επισκέφθηκε τον καθεδρικό ναό της Ρενς, όπου εγκαινίασε μια σειρά από νέα βιτρό, ενώ την Κυριακή θα παρευρεθεί στο Βατικανό ο Γάλλος υπουργός εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Τέλος καλό, όλα καλά.

The post Όλοι είμαστε ίσοι στα μάτια του Θεού: Το Βατικανό θα δεχτεί (τελικά) τον ομοφυλόφιλο πρέσβη της Γαλλίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα