Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος έρχεται να σε αναστατώσει και πάλι με τις γαστριμαργικές του επιλογές. Προτείνει «γεμιστά» με σπανάκι κανελόνια και σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

500 γραμμ. κανελόνια1 κιλό σπανάκι κομμένο σε μέτρια κομμάτια5 φρέσκα κρεμμυδάκια2 κουταλιές της σούπας άνηθο300 γραμμ. ανθότυρο2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοΑλάτι & πιπέρι100 γραμμ. ανθότυρο2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά

Για την κρέμα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο8 κουταλιές της σούπας αλεύρι1 λίτρο ζωμό λαχανικών300 γραμμ. ανθότυρο1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδοΑλάτι & πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο2
ντομάτες1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 ποτηράκι κρασίΑλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Για τη γέμιση: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτετε το σπανάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι. Αφαιρείτε το καπάκι να εξατμιστεί το υγρό και στη συνέχεια προσθέτετε τον άνηθο, πιπέρι, αλάτι και το ανθότυρο και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Για την κρέμα: Βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε σταδιακά το ζωμό και ανακατεύετε συγχρόνως με σύρμα χειρός. Συνεχίζετε προσθέτοντας το ανθότυρο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύετε.

Τέλος, ενσωματώνετε την κρέμα με τη γέμιση. Σε ένα πυρέξ απλώνετε τη μισή σάλτσα. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα σπανάκι-κρέμα και τα τοποθετείτε στο πυρέξ. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με το ανθότυρο και τη φρυγανιά.

Καλύπτετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια βασιλικού.

The post Όλη η νοστιμιά σε ένα πιάτο! Συνταγή για κανελόνια με σπανάκι από τον Πέτρο Συρίγο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα