Οκτώ λουκέτα κάθε μέρα σε βιοτεχνίες!

H Σύνοδος Κορυφής, το αίτημα Σαμαρά για άμεση εκταμίευση της δόσης, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και το βαρύ τίμημα της κρίσης μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα σήμερα.

Οι πρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι των εφημερίδων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης».

Η εφημερίδα γράφει ότι «την άμεση καταβολή ολόκληρης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ζήτησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Παρ΄όλο που το θέμα της Ελλάδας

δεν βρισκόταν στην ατζέντα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο πρωθυπουργός, με ηχηρή παρέμβασή του, κατάφερε να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων το ελληνικό πρόβλημα, κερδίζοντας μάλιστα τα θετικά σχόλια των ομολόγων του».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ««Ολη η δόση στους δανειστές».

Η εφημερίδα γράφει ότι «αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την -περίφημη πια- καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, δεν θα μας δοθεί στο χέρι, αλλά θα κατατεθεί σε έναν ειδικό, δεσμευμένο λογαριασμό!».

ΕΘΝΟΣ: «Λευκός καπνός για συμφωνία των Βρυξελλών».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία για τη δόση και την επιμήκυνση. Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έθεσαν χθες στο τραπέζι θετική δήλωση για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει γίνει και ζήτησε την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στο σύνολό της».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δεν έχει φράγκο το ΔΝΤ!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Τόμσεν ζητάει «τη μάνα του και τον πατέρα του», γιατί ψάχνει τρόπο να αποδράσει το ΔΝΤ από την Τρόικα. Κρύβουν την αλήθεια από το λαό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αποζημειώσεις με πλαφόν για τους «παλαιούς» εργαζομένους».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μειώνονται τα ποσά απόλυσης για όσους έχουν προϋπηρεσία άνω των 16 ετών. Διασώζονται οι τριετίες στον κατώτατο μισθό, αλλά καταργείται το επίδομα γάμου».

ΕΣΤΙΑ: «Οι συνεχείς απεργίες εντείνουν την ύφεση».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το μείζον πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η παρατεταμένη οικονομική ύφεσις, η οποία εντείνει και ανατροφοδοτεί την ανεργία. Από της ενάρξεως της κρίσεως, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν έχει ήδη μειωθή κατά 15%».

Η ΑΥΓΗ: «Αρπάζουν από τα ΑΕΙ και την περιουσία τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μετά το «κούρεμα» των ομολόγων τους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν και την ακίνητη περιουσία τους. Με νομοθετική ρύθμιση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης η περιουσία τους μεταβιβάζεται προς εκποίηση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Σύνταξη με ευνοϊκές ρυθμίσεις για γονείς με ανήλικα και τρίτεκνους».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «μέχρι το τέλος του έτους μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γυναίκες ή άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά, καθώς στις 31.12.2012 λήγουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότησή τους».

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: «Η φτώχεια απειλή για κοινωνική έκρηξη».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η προσωπική κατάσταση των Ελλήνων έχει

Keywords
Τυχαία Θέματα