Οι τράπεζες τραβάνε το χαλί στο MEGA;

15:04 8/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρει ότι:

Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για

α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου,

β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία,

δοθέντος του γεγονότος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και

γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

Μετά από πάρα πολλά διοικητικά συμβούλια δεν έχει πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί πέρυσι. Πολλές είναι οι θεωρίες για το ποιος βάζει χρήματα απ’ τους μετόχους και ποιος όχι. Από το ρεπορτάζ μας, το σίγουρο είναι ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη θέλει και μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή, και το έχει εκφράσει.

Από κει και πέρα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες όσον αφορά τις διαθέσεις των δύο άλλων μεγαλομετόχων, των κυρίων Ψυχάρη και Μπόμπολα. Πάντως, είναι σαφές πως μετά από την σημερινή απόφαση του Χρηματιστηρίου για αναστολή των μετοχών του καναλιού, εάν σύντομα δεν γίνει η αύξηση κεφαλαίου κάποιες τράπεζες θα μπορούσαν να κινηθούν «επιθετικά», όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που δεν ικανοποιούνται τα δάνεια και οι αποπληρωμές τους. Μάλλον όλα θα κριθούν στο αποφασιστικό πια διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετά από την χθεσινή αναβολή.

The post Οι τράπεζες τραβάνε το χαλί στο MEGA; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα