Οι σκηνοθέτες μίλησαν: Αλφόνσο Κουαρόν για Όσκαρ με ποσοστό 90%

Στη χθεσινή απονομή των βραβείων της Αμερικάνικης Ένωσης Σκηνοθετών (Directors Guild of America) το «Gravity» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και ο σκηνοθέτης του Αλφόνσο Κουαρόν μπορεί να αισιοδοξεί καθώς αυτή η βράβευση είναι οιωνός νίκης και στα Όσκαρ.

Αν και φέτος είναι μια από τις λίγες φορές που στην μάχη για την κατάκτηση του Όσκαρ

Καλύτερης Ταινίας, δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο φαβορί. Αυτό όμως το βραβείο στον Αλφόνσο Κουαρόν και το «Gravity» από την Αμερικάνικη Ένωση Σκηνοθετών, του δίνει το χαρακτήρα του φαβορί, καθώς στο παρελθόν μόλις 7 από τις 65 φορές που μια ταινία που πήρε αυτό το βραβείο δεν είχε την ανάλογη επιτυχία και στα Όσκαρ.

Ο ίδιος ο Κουαρόν προσπάθησε να περιγράψει τη φιλοσοφία του για το πως έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα λέγοντας πως «οι φωτογραφίες από το διάστημα δείχνουν την Γη πανέμορφη χωρίς όμως να απεικονίζουν την ανθρώπινη εμπειρία. Είναι ένα περίεργο πείραμα της φύσης, αυτό είναι η ανθρώπινη εμπειρία. Αυτή την εμπειρία προσπαθούμε οι σκηνοθέτες να αποσαφηνίσουμε ως δημιουργοί.»

Στη βραδιά που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Century Plaza στο Λος Άντζελες οι σειρές «Breaking Bad», «30 Rock» και «Behind the Candelabra» απέσπασαν τα σημαντικότερα τηλεοπτικά βραβεία ενώ το «The Square» της Τζεχάν Νουχαΐμ κυριάρχησε στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα