Οι «λεπτές ισορροπίες» των Θερινών τμήμάτων της Βουλής – Ποιους φοβάται η κυβερνηση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της Βουλής λόγω θερινής ραστώνης. Την Δευτέρα μετά από δύο εβδομάδες διακοπών, θα επιστρέψουν οι εξοδούχοι του Α’ Θερινού Τμήματος για τέσσερις μονάχα μέρες αφού έχοντας αναλάβει δράση από τις 23 Ιουλίου θα παραδώσουν τα ηνία στο Β’ Θερινό Τμήμα την επόμενη Πέμπτη.

Το Β΄Θερινό Τμήμα με την σειρά του θα ρίξει αυλαία στις 17 Σεπτεμβρίου για να πιάσει

δουλειά το Γ΄ Θερινό Τμήμα, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου που θα «ανοίξει» πάλι η Ολομέλεια.

Παραδοσιακά οι ηγεσίες έχουν κομμένους και ραμμένους τους αντιπροσώπους ώστε να αποτρέψουν ενδεχόμενο εκπλήξεων σε δύσκολες ψηφοφορίες από επίδοξους αντάρτες.

Υψηλή τέχνη έχει αναχθεί η επιλογή των αντιπροσώπων ανά Θερινή περίοδο καθώς τα καυτά νομοσχέδια αλλά και ο μικρότερος σε σχέση με το παρελθόν αριθμός κυβερνητικών βουλευτών έχουν κάνει ιδιαίτερα ευάλωτες τις ισορροπίες. Μεγάλος αριθμός περί των 127 γαλάζιων βουλευτών και 28 πράσινων μετέχουν τουλάχιστον στα δύο από τα τρία Θερινά Τμήματα προκειμένου να πετύχουν τις απαραίτητες πλειοωηφίες.

Αυτά αναφέρει δημοσίευμα της capital.gr αναφέροντας τους βουλευτές που δημιουργούν μάλιστα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Α’ Θερινό Τμήμα - Ν. Κακλαμάνης, Κουκουλόπουλος, Βούλτεψη

Το συνήθως ήπιο Α΄ Θερινό, για παράδειγμα, κλυδώνισε επικίνδυνα την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία, με τους «γαλάζιους» Νικήτα Κακλαμάνη, Δημήτρη Κυριαζίδη να μην υπερψηφίζουν τη διάταξη για τη διαθεσιμότητα των καθηγητών με μεταπτυχιακούς τίτλους, τον Πάρι Κουκουλόπουλο να καταψηφίζει τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών, τη Θεοδώρα Τζάκρη να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ξεπουλά τη χώρα και τον Απόστολο Κακλαμάνη να απουσιάζει επιδεικτικά από τις ψηφοφορίες.

Ενδεικτικό είναι ότι οι κοινοβουλευτικοί αρμόδιοι της ΝΔ μετέθεσαν τον (επίσης διαμαρτυρόμενος με τις επιλογές) Γιώργο Βλάχο στο Γ΄Θερινό, από το Α΄ στο οποίο είχε ενταχθεί αρχικά, προκειμένου να αποφύγουν μία, τουλάχιστον, επίφοβη ψήφο

Ολοι τους –συν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ετοιμάζουν επιστροφή με έντονο τρόπο εξαιτίας του μέτρου άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που αναμένεται να σηκώσει θύελλες στα επιτελεία του Μαξίμου και της Χαριλάου Τρικούπη.

Β’ Θερινό Τμήμα - Ταμήλος, Τζάκρη, Κουτσούκος

Στο Β΄Θερινό μετέχουν κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν... τάσεις απασφάλισης, όπως οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κώστας Κουκοδήμος, Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ) ή οι Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και, πάλι, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ).

Στο ίδιο τμήμα μετέχει και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία το τελευταίο διάστημα δεν διστάζει να ασκεί κριτική κυρίως στις αποσπασματικές και πρόχειρες οικονομικές αποφάσεις.

Γ΄Θερινό Τμήμα - Πολύδωρας, Απ. Κακλαμάνης, Σκανδαλίδης

Η παρουσία δε, των «γαλάζιων» βουλευτών στο τρίτο θερινό τμήμα, Γιώργου Βλάχου, Βύρωνα Πολύδωρα, Δημήτρη Κυριαζιδη, Λάζαρου Τσαβδαρίδη και των «πράσινων» Κώστα Σκανδαλίδη, Απόστολου Κακλαμάνη, Δημήτρη Κρεμαστινού, μεταθέτει για το φθινόπωρο μια επεισοδιακή πρεμιέρα.

Με το δικό τους Τμήμα σε δράση άλλωστε θα επιστρέψει στην Αθήνα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ανοίγοντας τον νέο κύκλο απαιτήσεων – που δεν αναμένονται καθόλου ανώδυνες...

Keywords
Τυχαία Θέματα