Οι Εφορίες τρέχουν να προλάβουν υποθέσεις φοροδιαφυγής πριν παραγραφούν

Εκκρεμούν 69.466 δικαιολογητικά φορολογουμένων στις ΔΟΥ προκειμένου να εκκαθαριστούν οι φορολογικές τους δηλώσεις ενώ παράλληλα ελεγκτές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να προλάβουν την παραγραφή αφού στο τέλος τους έτους χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις θα έχουν πάψει να υφίστανται.

Εντολή για ταχύτερους και περισσότερους φορολογικούς ελέγχους έδωσε το υπουργείο Οικονομίας κυρίως σε περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες. Μάλιστα έγγραφο του υφυπουργού Οικονομίας Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στην Βουλή

στόχο έχει να θέσει σε πλήρη εφαρμογή τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην οδηγηθούν σε παραγραφή υποθέσεις για τις οποίες έχουν εντοπιστεί επιβαρυντικά στοιχεία. Εφόσον εγκριθεί, είτε εντάσσονται στα δείγματα των αναλύσεων κινδύνου, είτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης των ποσών που θα βεβαιωθούν τα αδικήματα δεν θα παραγράφονται.

Ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι «σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες της επικράτειας έχουν ήδη ανατεθεί και διενεργούνται έλεγχοι σε σημαντικό αριθμό παραγραφόμενων υποθέσεων και οι έλεγχοι αυτοί θα ολοκληρωθούν υποχρεωτικά».

Η προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών ή εισφορών έληγε αρχικά στις 31 Δεκεμβρίου 2012 και είχε λάβει παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα