Καν’ το όπως ο Έντα Κένι – To σχέδιο Σαμαρά για επιστροφή στις αγορές όπως η Ιρλανδία

Το παράδειγμα της Ιρλανδίας η οποία εξέρχεται στις αγορές με τη βοήθεια των δανειστών φαίνεται πως θέλει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος, ενώ ταυτόχρονα σκληραίνει τη στάση της στο ενδεχόμενο νέων οριζόντιων μέτρων, απειλώντας ακόμα και με εκλογές!

Μια πρώτη γεύση της νέας τακτικής απέναντι στην Τρόικα έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,

που δήλωσε δημοσίως πως αν απαιτηθούν νέα μέτρα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες θυμίζουν... απονενοημένο διάβημα καθώς εμμέσως απειλούν με έλευση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος απορρίπτουν κάθετα την υπογραφή νέου Μνημονίου, θεωρώντας πως όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν περνά επ' ουδενί από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης και αποσταθεροποίηση της χώρας. Το σύνθημα «κάν’ το όπως ο Έντα Κένι» ακούγεται όλο και περισσότερο στα ηγετικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης παρά τις μεγάλες διαφορές στις οικονομικές επιδόσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι πιθανότητες για μη επιβολή Μνημονίου θεωρούνται ελάχιστες, ωστόσο φαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Ωστόσο τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για την Αθήνα καθώς οι δανειστές αποσυνδέουν την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί ώστε να επιστρέψει στη χώρα η Τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα