Οι Χρυσαυγίτες, οι ρατσιστές, οι Μαύροι Πάνθηρες και τα πράσινα άλογα…

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

15 Ιουλίου 2015. Βρισκόμαστε στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η Ελλάδα είναι πρωτοσέλιδο σε όλο τον πλανήτη. Σκηνικό χάους και βίας σε όλη την χώρα. Οι λευκοί βρίσκονται σε πόλεμο με τους μαύρους… Οι Μαύροι Πάνθηρες έχουν απλώσει τα νύχια τους σε όλη την επικράτεια…

Η Δροσοπούλου και άλλες «μαυροκρατούμενες» γειτονιές βρίσκονται υπό την «προστασία» των Μαύρων αυτών Πανθήρων. Είχαν ξεκινήσει

δειλά-δειλά το 2013 με σκοπό την προστασία από τις ρατσιστικές επιθέσεις. Φυσικά αυτό είχε και την αντίδρασή του. Ακροδεξιοί και ακτιβιστές του εθνικισμού είχαν προ καιρού οργανωθεί σε πολιτοφυλακές οι οποίες ωστόσο ενισχύθηκαν με την εξέλιξη αυτή. Έτσι ενώ οι ακροδεξιοί ξεκίνησαν με μαχαιρώματα τα βράδυα, πλέον έχουν φτάσει να δολοφονούν εν ψυχρώ τους μετανάστες. Σφαγές, πυροβολισμοί και ροπαλιές ήταν καθημερινό φαινόμενο μόλις φεύγει ο ήλιος από τον αττικό ουρανό. Μάλιστα τους τελευταίους μήνες οι μαύροι Πάνθηρες έχουν εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία της χώρας και κατά κύριο λόγο στην Θράκη όπου βρίσκονται τα στρατόπεδα φιλοξενίας των μεταναστών προκειμένου να στρατολογήσουν «μαχητές».

Δεν χρειάζεται να βάλω άλλο την φαντασία μου να δουλέψει… Αυτή ήταν η Ελλάδα που φαντάστηκα μετά τα όσα είπε ο κύριος Μιχάλης Τσέγκε. Ο Μιχάλης Τσέγκε μιλώντας στο βρετανικό Channel 4 αποκάλυψε πως ο ίδιος είναι μέλος των Μαύρων Πανθήρων και στοχοποίησε μάλιστα την Χρυσή Αυγή. «Μην ενοχλείτε» τους μαύρους είπε και προειδοποίησε το εθνικιστικό κόμμα πως θα τους… εξαφανίσουν από προσώπου γης.

«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα» προσθέτει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης… Θέλουν να κάνουν ό, τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη» προσέθεσε.

Ευτυχώς όμως για αρχή, οι κοινότητες των αφρικανικής καταγωγής μετανάστες δήλωσαν την αντίθεσή τους με τις εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την φωτιά δεν την σβήνεις με φωτιά», κάτι που με καθησύχασε.

Τι γίνεται όμως πίσω από τις επίσημες δηλώσεις; Εκεί ακριβώς κρυβεται η χρεοκοπία της Πολιτείας. Όπως η γιαγιάκα θέλει έναν Χρυσαυγίτη να την βοηθήσει να γυρίσει σπίτι μετά την λαϊκή, έτσι και ο μετανάστης θέλει έναν συμπατριώτη του να τον προστατεύσει από τις επιθέσεις ακτινιστών της άκρας δεξιάς. Είναι απλό. Το αίσθημα της επιβίωσης μας οδηγεί εκεί. Και το αίσθημα αυτό δεν κατευνάζεται -μόνο- με ένα, δύο ή τρία αντιρατσιστικά νομοσχέδια που σε τελική ανάλυση περιορίζουν και την ελευθερία της έκφρασης.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι αισθάνονται ότι απειλούνται από την παρούσα κατάσταση για τους δικούς τους λόγους. Η απάντηση στο πρόβλημα είναι κατ’ αρχήν η σωστή, έγκαιρη και αποτελεσματική αστυνόμευση, σε κάθε περίπτωση.

Είναι φανερό πως έχουμε φτάσει στον πάτο. Στον πάτο της ανομίας η οποία ξεκίνησε από τα ορθάνοιχτα και αφύλακτα σύνορα, συνεχίστηκε με το trafficking, με το εμπόριο ναρκωτικών στην μέση της Ομόνοιας, την δολοφονία του Καντάρη, το πογκρόμ κατά των αλλοδαπών που ακολούθησε και πάει λέγοντας…

Είμαστε ένα μπάχαλο και όποιος δεν το βλέπει φορά ιδεολογικές παρωπίδες. Όσο κοντά είμαστε στον ναζισμό, άλλο τόσο κοντά είμαστε και στο να δούμε κάποιον ισλαμιστή να σφάζει κάποιον «αλλόπιστο» στο Σύνταγμα. Όπως έγινε για παράδειγμα στο Λονδίνο.

Όσο η Πολιτεία δεν δρα άμεσα και δεν εφαρμόζεται νόμος και η τάξη σε κάθε περίπτωση, τότε κινδυνεύουμε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με τις πολιτοφυλακές και τις ομάδες που περιπολούν και μαχαιρώνουν μετανάστες. Η δράση αυτή έφερε την αντίδραση που ακούει στο όνομα Μάυροι Πάνθηρες. Ο φαύλος αυτός κύκλος που πιθανόν να μπούμε μόνο κακό μπορεί να κάνει στους κατοίκους της Ελλάδας, ανεξαρτήτου καταγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα