Μηνύει την Sun o Μαρινάκης για συκοφαντική δυσφήμηση

Για συκοφαντικό σε βάρος του δημοσίευμα της SUΝ πριν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μήνυση σε βάρος της αγγλικής εφημερίδας όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pressgazette.co.uk, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός

προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το άρθρο που είχε δημοσιεύσει η αγγλική εφημερίδα τον περασμένο Οκτώβριο. Παρά τις συστάσεις του και τις επιστολές των αρμόδιων δικηγόρων του Μαρινάκη, η Sun δεν δημοσίευσε κάποιο διευκρινιστικό κείμενο.

Η πλευρά του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού όπως τονίζει η παραπάνω ιστοσελίδα για 19 μέρες προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με την εφημερίδα, η οποία είχε γράψει μεταξύ άλλων τότε: «Ο Ολυμπιακός, αντίπαλος της Άρσεναλ στο Tσάμπιονς Λιγκ έρχεται στο «Έμιρεϊτς» με την σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου με στημένα ματς.

Στη συνέχεια το άρθρο της εφημερίδας επικεντρώθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέροντας: «Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ποινική δίωξη 15 μήνες μετά τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» θα εκπλαγούν όταν μάθουν πως ο άνθρωπος που κάθεται λίγα μέτρα μακριά από τον εκτελεστικό διευθυντή Ιβαν Γκαζίδη στη VIP κερκίδα του γηπέδου αντιμετωπίζει δίωξη για ‘νοθευμένα’ παιχνίδια. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομάδας Μαρινάκης, πρόκειται επίσης να παρακαθίσει σε γεύμα δίπλα από τον Γκαζίδη όπως συνηθίζεται πριν τα ματς μεταξύ των διοικήσεων των συλλόγων. Πάντα αντιδρούσε σθεναρά για την αθωότητα του».

Πλέον ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει αναθέσει το θέμα στη δικαιοσύνη και αξιώνει το ποσό των 350.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και συκοφαντική δυσφήμιση. Παρόλα αυτά εκπρόσωπος της Sun φέρεται να είπε στην «pressgazette» τα εξής. «Η Sun υποστηρίζει το άρθρο της και οι ενστάσεις έχει μπει στο αρχείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα