Οι ΑΝΕΛ δεν νερώνουν το … κρασί τους


Σε ένα κρίσιμο τεστ για την κυβερνητική συνοχή αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή ψηφοφορία στη βουλή για τα προαπαιτούμενα, μετά μάλιστα και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο μέτωπο της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Μια εξέλιξη που ξεφεύγει από τον προεκλογικό βερμπαλισμό και τις υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ

και ΑΝΕΛ.

Αυτός είναι ίσως ακόμη ένας λόγος που ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, αναζητά μικρές δόσεις εξιλέωσης και τις βρίσκει στην επανάσταση του … κρασιού: σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, ο προβληματισμός που εξέφρασαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης 40 λεπτών ανά λίτρο κρασιού, έκαναν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να δηλώσει αργά χθες το βράδυ από το βήμα της βουλής ότι η κυβέρνηση «επανεξετάζει το θέμα του κρασιού», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν είναι δογματική σε αυτή τη διαδικασία.

Μάλιστα ο εισηγητής από την πλευρά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δε θα ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, που είναι πιθανό να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας σε οινοποιεία της χώρας, ενός κλάδου που αυξάνει συνεχώς τα μερίδια αγοράς του στην Ελλάδα της κρίσης. Ο κ. Καμμένος μάλιστα είπε ότι η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί θα προκαλέσει φαινόμενα παραοικονομίας και λαθρεμπορίου.

Άγνωστο επίσης παραμένει το τι θα πράξει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος που έχει πολλές φορές το τελευταίο διάστημα αποστασιοποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή, ενώ χθες άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτεται να μην ψηφίσει τη συμφωνία για την πρώτη κατοικία καθώς και άλλα άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Μέσα στη μέρα θα αποφασιστεί εάν θα συνέλθει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ πριν την ψηφοφορία, ενώ συνεργάτες του Πάνου Καμμένου έλεγαν ότι οι βουλευτές του κόμματος δε θα καταψηφίσουν τα προαπαιτούμενα, αλλά δεν απέκλειαν τη λύση του «παρών» σε κάποια άρθρα.

Την ίδια στιγμή, μετά και το τρίωρο «μασάζ» των υπουργών Τσακαλώτου, Σταθάκη και του αντιπροέδρου Δραγασάκη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο τη συμφωνία, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εμφανίζονται περισσότερο ήρεμοι για τυχόν απώλειες στη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα διακυβευθεί αφού η ψήφιση αυτής της δέσμης προαπαιτούμενων συνδέεται άμεσα με τη διάσωση των τραπεζών. Κανείς πάντως δεν μπορεί να προδικάσει τη στάση μεμονωμένων βουλευτών.

The post Οι ΑΝΕΛ δεν νερώνουν το … κρασί τους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα