Οι αισιόδοξοι, οι πολυλογάδες και οι ξεχασιάρηδες – Το παιχνίδι της ισορροπίας που καλείται να παίξει ο Τσίπρας

Με δεδομένο το σχετικά ανώδυνο και πρακτικά αναίμακτο πέρασμα του πρώτου πακέτου μέτρων από την Βουλή, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως παρά τα όσα δυσοίωνα αιωρούνται πάνω από την πολιτική πραγματικότητα η πορεία της τελικής εξόδου από την κρίση δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Του Παύλου Ελευθερόπουλου

Με δεδομένη την διαφαινόμενη αλλαγή των μέχρι πρότινος απολύτως εχθρικών για τη χώρα μας συσχετισμών σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας

εντός ΕΕ στην διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, η Αθήνα από κακό και προβληματικό παιδί του νότου έχει μετατραπεί σε έναν υπολογίσιμο πλέον κρίκο της ευρωπαικής αλυσίδας που οφείλει να διατηρήσει την συνοχή του.

Με την υιοθέτηση αυτής της συλλογιστικής και με βάση τα μηνύματα που φτάνουν καθημερινά στο Μαξίμου από διάφορες ευρωπαικές πρωτεύουσες, δεν θέλει και πολύ για να πάρουν τα μυαλά κάποιων αέρα που μεταφέρουν τις δικές τους φαντασιώσεις στον Αλέξη Τσίπρα που μέχρι στιγμής εμφανίζεται ως ο πλέον προσγειωμένος της παρέας του Μαξίμου.

Αν και οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει ένα χαλαρό τριήμερο μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός προτιμά να κρατά μικρό καλάθι όσον αφορά την εμπέδωση από πλευράς υπουργών των όσων επιτακτικά τους ζήτησε κατά την διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν διαμηνύσει ήδη σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης πως πολύ γρήγορα ξέχασαν τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός και έχουν ήδη αρχίσει να λοξοδρομούν από τις εντολές και τις κατευθύνσεις που τους έδωσε.

Το επικοινωνιακό αλαλούμ που έχουν προκαλέσει υπουργοί με βεβιασμένες δηλώσεις και συνεντεύξεις και τις κωμικοτραγικές διαψεύσεις επί διαψεύσεων που αναγκάζονται μετά να εκδίδουν δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν κρύβει την δυσφορία του ακόμη και για κυβερνητικά στελέχη που μέχρι πρότινος έχαιραν της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

«Όποιος δεν μπορεί να υποστηρίξει το δύσκολο έργο που ανέλαβε, ας κάνει στην άκρη» είναι η φράση που συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μεταφέρουν στους παραστρατίσαντες υπουργούς, σαν μια τελική προειδοποίηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα εντύπωση και προβληματισμό προκαλεί στο Μαξίμου ο «ανίερος», όπως τον χαρακτηρίζουν, δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει κορυφαίο πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεγόμενα «κανάλια της διαπλοκής» διοχετεύοντας τα περίφημα ονόματα των υπουργών με τα προβληματικά πόθεν έσχες.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι που θα αναγκαστεί σύντομα και με πολιτικό κόστος να διαχειριστεί ο Αλέξης Τσίπρας καθώς αγγίζει και απειλεί να λερώσει το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα του κόμματός του. Οι διαρροές και η ονοματολογία που οργιάζει πλέον στα δημοσιογραφικά και όχι μόνο γραφεία ανάγκασε τον Αλέκο Φλαμπουράρη να παρέμβει χτες βράδυ στο Mega.

«Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σε μια προσπάθεια να προλάβει την διόγκωση της φημολογίας.

Σημειώνεται ότι προεκλογικά ο κ. Φλαμπουράρης εμφανιζόταν ως ο βασικός μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας «Διάτμηση ΑΤΕ», στην οποία είχε κατακυρωθεί η ανάληψη έργου για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ωστόσο, ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει ότι οι μετοχές της εταιρείας που κατείχε πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είχαν παραχωρηθεί.

Και αν για τον υπουργό Επικρατείας η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Μαξίμου ως διαχειρίσιμη, κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί πως το ίδιο θα ισχύσει στην περίπτωση που οι πληροφορίες περί ενός «ξεχασιάρη εκατομμυριούχου» υπουργού επαληθευθούν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόσο οι «υπεραισιόδοξοι» του Μαξίμου όσο και αυτοί που επαναπαύονται παρακολουθώντας το δημόσιο reality show της Νέας Δημοκρατίας θα ψάχνουν που να κρυφτούν.

The post Οι αισιόδοξοι, οι πολυλογάδες και οι ξεχασιάρηδες – Το παιχνίδι της ισορροπίας που καλείται να παίξει ο Τσίπρας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα