«Οδικός χάρτης» Στουρνάρα – Με αυτά τα τέσσερα βήματα θα βγούμε από την κρίση

Τον «οδικό χάρτη» εξόδου από το Μνημόνιο σκιαγραφεί ο Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας τέσσερα βήματα: την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, την ενίσχυση των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις και η μείωση των επιτοκίων.

Μιλώντα στην «Ημερησία του Σαββάτου» ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως βιωσιμότητά του χρέους είναι ένα θέμα που απασχολεί

έντονα την κυβέρνηση, ωστόσο, ο ρόλος της χώρας είναι να υλοποιηθούν οι θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να μην κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία της. Αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε πως αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και να υπάρξει θετικό πρόσημο στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει την υστέρηση στα φορολογικά έσοδα διαχειρίσιμη, ερμηνεύσιμη και αντιστρέψιμη ενώ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σημειώνει ότι στόχος είναι να πληρώνουν πολλοί από λίγα. Ως προς τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την πεποίθηση ότι η Τρόικα θα κατανοήσει τα επιχειρήματα του υπουργείου ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αποφυγή λήψης νέων επώδυνων μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα