Ο Ζιντάν δεν φοβάται το κρύο νερό

Και για να το αποδείξει έκανε μια βόλτα με ένα από τα σκάφη του Volvo Ocean Race.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Το Volvo Ocean Race είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια αθλητικό γεγονός στον πλανήτη -συνολικά κρατάει εννιά μήνες- και πρόσφατα για να πάρει μια ιδέα από το event βούτηξε στα κρύα νερά του Αλικάντε μέχρι και ο πολύς Ζινεντίν Ζιντάν! Ο βετεράνος super

star ήταν ένας από τους 60.000 ανθρώπους που έδωσαν το “παρών” στην εντυπωσιακή εκκίνηση του event ενώ αυτό που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το πόσο μικρά είναι τα σκάφη -ώστε να συμβιώνουν συνολικά… 11 άνθρωποι στο κατάστρωμα.

Οι επαγγελματίες βέβαια ιστιοπλόοι ξέρουν ότι μπαρκάρουν για μια εμπειρία που όσοι συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές είπαν ότι τους άλλαξε τη ζωή. Μερικές διαδρομές (legs) κρατάνε μέχρι και 22 μέρες. Κάνουν το γύρο του κόσμου σε ακραίες συνθήκες, δοκιμάζουν θερμοκρασίες από -15 έως + 40, ρισκάρουν τη ζωή τους, εμπιστεύονται τυφλά τις αποφάσεις του σκίπερ και απαγορεύεται να φάνε φρέσκο φαγητό. Κοινώς, το κατεψυγμένο πάει σύννεφο…

Αξίζει να θυμάσαι  επίσης ότι:

* Πρόκειται για ένα μαραθώνιο  που περνάει από τέσσερις ωκεανούς (Ατλαντικό, Ειρηνικό, Ινδικό και Ανταρκτικό) και πέντε ηπείρους (Ασία, Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη) για να καταλήξει στο Γκάλγουεϊ της Ιρλανδίας του χρόνου τον Ιούλιο.

* Ο αγώνας καλύπτει τη μεγαλύτερη απόσταση από κάθε ιστιοπλοϊκό γεγονός στον πλανήτη, με συνολική απόσταση 39.270 ναυτικά μίλια.

* Τα Volvo Open 70 είναι τα γρηγορότερα μονής καρίνας αγωνιστικά γιοτ που κυκλοφορούν.

Διαβάστε ακόμα:

* Γιατί ο Κεν Μπλοκ δεν μπλοκάρει;

Keywords
Τυχαία Θέματα