Ο Βενιζέλος ψάχνει τρόπο να βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή

Τους μηχανισμούς που θα επιτρέψουν να χαρακτηριστεί παράνομο το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου αναζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με μια άτυπη επιτροπή ειδικών.

Ο κ. Βενιζέλος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και άνοιξε δημοσίως τη συζήτηση μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης

όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε φραστικά κατά των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Αυτό ήταν και το «κερασάκι στην τούρτα», υποστηρίζουν από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

 «Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο αυτό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα» τόνισε ο κ Βενιζέλος.

Το θέμα απασχόλησε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και επισήμανε: «Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».

Από την πλευρά του πάντως ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν δείχνει να πτοείται και προετοιμάζει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα