Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο Κορεάτης έμεινε…

Μέχρι και στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συμμετείχε ο Κιμ Γκλεν, που ήταν το κληροδότημα της εποχής Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών. Η παρουσία του αμερικανοκορεάτη συμβούλου δεν περιορίστηκε στη συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων, αφού συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των θεσμών.

Κι όλα αυτά ενώ ο Κιμ Γκλεν είχε ενεργή συμμετοχή και στις δραματικές διαπραγματεύσεις της 12ης Ιουλίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης

και των δανειστών που οδήγησαν στην υπογραφή του 3ου μνημονίου. Μάλιστα ο διεθνής τύπος αποκάλυψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάστηκε τη συνδρομή του στη διάρκεια της 17ωρης μαραθώνιας διαπραγμάτευσης με την Άγκελα Μέρκελ. H εφημερίδα Guardian έγραψε μάλιστα ότι οι παριστάμενοι στη σύνοδο εξεπλάγησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ να μπει στις 5 τα ξημερώματα ο Αμερικανοκορεάτης σύμβουλός του, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο, στις συναντήσεις των αρχηγών κρατών.

Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα για το ρόλο του αμερικανοκορεάτη συμβούλου στο σχεδιασμό της πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και το θεσμικό πλαίσιο της συνεργασίας του. Πόσω μάλλον που ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε κάνει λόγο για υπηρεσίες αμισθί, ο ίδιος ο Κιμ Γκλεν φερόταν πριν λίγο διάστημα να διεκδικεί αμοιβή 375,000 ευρώ για τις υπηρεσίες ενός τετραμήνου που προσέφερε στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Γκλεν Κιμ που ειδικεύεται στα θέματα χρέους και αναδιαρθρώσεων χειρίζεται πλέον και το δύσκολο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και των κόκκινων δανείων. Την ίδια στιγμή τη θέση του επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής για το χρέος ανέλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale, John Geanakopoulos ο οποίος είναι ταυτόχρονα επικεφαλής του επενδυτικού fund Ellington Capital Management, ενός σχήματος που διαχειρίζεται ενυπόθηκα δάνεια και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία ούτε για αυτόν, ούτε και για τη διαδικασία επιλογής του, πέρα του ότι φέρεται να είναι προσωπική επιλογή του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το Υπουργείο Οικονομικών, απέφυγε, μέχρι χθες, να απαντήσει σε ερωτήματα για το ύψος της αμοιβής αλλά και το είδος της σύμβασης που έχουν υπογράψει οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου.

The post Ο Βαρουφάκης έφυγε, ο Κορεάτης έμεινε… appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα