Ο θυμός το πιο έντονο συναίσθημα στο διαδίκτυο – Ίντριγκες και ειρωνείες στα social media

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό, έλεγε κάποτε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην τηλεόραση και να που τη σήμερον, αναφερόμενοι στο διαδίκτυο που έχει μπει για τα καλά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, φαίνεται πως όλα έχουν αντιστραφεί.

Θυμώστε είναι μεταδοτικό, θα λέγαμε ως μια παράφραση των λεγομένων του πρώην παρουσιαστή, καθώς σύμφωνα με μια νέα κινεζική επιστημονική έρευνα, από όλα τα συναισθήματα, ο θυμός είναι αυτός που αποτελεί τον πιο «μεταδοτικό υιό», ο οποίος εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά στο διαδίκτυο, από χρήστη σε

χρήστη, μετά τα αρχικά θυμωμένα online μηνύματα σχετικά με κάποιο θέμα ή περιστατικό.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Μπέιχανγκ, με επικεφαλής τον Ρούι Φαν ανέλυσαν περίπου 70 εκατ. μηνύματα (tweets) του μεγάλου κινεζικού κοινωνικού δικτύου Weibo, αντίστοιχου του Twitter, τα οποία προέρχονταν από περισσότερους από 200.000 χρήστες και αφορούσαν μια περίοδο έξι μηνών.

Η μελέτη συνέκρινε τα online μηνύματα με βάση το βασικό συναισθηματικό περιεχόμενό τους (οργή, λύπη, χαρά, αηδία) και σε ποιο βαθμό επηρέαζαν άλλους χρήστες να εκφράσουν ανάλογα συναισθήματα με δικά τους πλέον μηνύματα. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι στον ψηφιακό κόσμο κανένα άλλο συναίσθημα δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή όσο ο θυμός.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα