Το μουσείο Μπενάκη τιμά την Βυζαντινή Τέχνη – Δείτε την μοναδική συλλογή της έκθεσης «Ουρανός και Γη»

Τα υπουργεία Αθλητισμού και Πολιτισμού σε μια μοναδική συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.

Η έκθεση "Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από Ελληνικές Συλλογές" ("Heaven and Earth, Art of Byzantium from Greek Collections"), που διοργανώνουν στις Η.Π.Α το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη, αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό εγχείρημα που έχει σκοπό να προβάλει σε δυο από

τα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα διεθνώς την πλούσια βυζαντινή κληρονομιά της χώρας μας, την ιδιαίτερη ταυτότητα του Ελλαδικού χώρου ως τμήματος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά και τις σύγχρονες εξελίξεις της έρευνας για τις βυζαντινές αρχαιότητες στις οποίες συνετέλεσε αποφασιστικά το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Η έκθεση συνοδεύεται από δίτομο κατάλογο. Ο πρώτος τόμος εξετάζει βασικές πτυχές του βυζαντινού πολιτισμού, οι οποίες ορίζουν και τους θεματικούς άξονες της έκθεσης, και παρουσιάζει με ερμηνευτικό τρόπο τα εκθέματα. Ο δεύτερος τόμος εξετάζει τις πόλεις και την ύπαιθρο χώρα του Ελλαδικού χώρου κατά τη βυζαντινή περίοδο, καθώς και τη διάσωση και προβολή των βυζαντινών αρχαιοτήτων στη σύγχρονη Ελλάδα μέσα από το έργο των βυζαντινών μουσείων και συλλογών. Τα κείμενα και των δυο τόμων υπογράφουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους στον τομέα των βυζαντινών σπουδών.

1 από 20 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα