Ο συνθέτης του «Τιτανικού» Τζέιμς Χόρνερ, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο διάσημος συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, όταν το μονοκινητήριο αεροπλάνο που πιλοτάριζε ο ίδιος, συνετρίβη βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια.

Το όνομα Τζέιμς Χόρνερ ενδεχομένως να μην ήταν γνωστό σε πολλούς, τη μουσική του όμως την έχουμε ακούσει και την έχουμε σιγοτραγουδήσει σχεδόν όλοι: είχε βραβευτεί με δυο Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας «Τιτανικός» (το «My heart

will go on» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν είναι δικό του) , υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ στις ταινίες «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (βασισμένη στη ζωή του μαθηματικού Τζον Νας, ο οποίος επίσης πέθανε πριν λίγες μέρες), «Avatar», «Braveheart», «Apollo 13» και «Aliens», που ήταν και η πρώτη του υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι, ενώ μας πρωτοσυστήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με τη μουσική της ταινίας «The lady in Red», που πραγματεύεται τη ζωή του διαβόητου γκάνγκστερ Ντίλινγκερ και τη σχέση του με την τελευταία του κοπέλα.

«Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε. Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο, με σπουδαία καρδιά και ασύλληπτο ταλέντο», έγραψε στο Twitter η βοηθός του Σίλβια Πατρίτσια. Κι αυτό που αγαπούσε σχεδόν όσο η μουσική ήταν να πιλοτάρει όποτε έβρισκε την ευκαιρία, καθώς είχε δίπλωμα αεροσκάφους. «Ο εξαίρετος συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, φίλος και συνεργάτης σε επτά ταινίες, βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τα αγαπημένα του πρόσωπα» έγραψε, επίσης στο Twitter, ο διάσημος σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.

The post Ο συνθέτης του «Τιτανικού» Τζέιμς Χόρνερ, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τιτανικού Τζέιμς Χόρνερ,titanikou tzeims chorner