Ο Σεπτέμβριος των Red Hot Chili Peppers

Προτού δούμε τους Red Hot Chili Peppers στο ΟΑΚΑ στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, ας μάθουμε μερικά hot facts για την πορεία τους.

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ακουγόταν κάθε χρόνο, αλλά ποτέ δεν γινόταν. Ποιο; Μα φυσικά ότι οι  Red Hot Chili Peppers έρχονται για συναυλία στην Ελλάδα. Δηλαδή ακουγόταν τόσο πολύ, που στο τέλος είχε καταντήσει ανέκδοτο. Ωστόσο, τελικά, ποτέ μην λες ποτέ. Έστω και με μερικά χρόνια καθυστέρηση, ο Anthony Kiedis και η παρέα του θα έρθουν από τα μέρη μας, αφού στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 θα δώσουν μία συναυλία στο ΟΑΚΑ.
Και προτού τους δεις live, μπες στο απαραίτητο κλίμα, με μερικά Red Hot Chili Peppers facts που καίνε.

* Ο Anthony Kiedis και ο Flea είναι οι μοναδικοί που έχουν μείνει στο συγκρότημα από την δημιουργία των Hot Chili Peppers το 1983 μέχρι και σήμερα.

* Οι Red Hot Chili Peppers έχουν κυκλοφορήσει 10 studio albums, με πιο πρόσφατο το φετινό “I’m With You” και υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

* Έχουν κερδίσει 7 βραβεία Grammy, τα 5 χάρη στο δίσκο “Stadium Arcadium”.

* Η αυτοβιογραφία του Anthony Kiedis με τίτλο “Scar Tissue” έφτασε στο Νο.17 της λίστας με τα bestsellert των New York Times το 2004.

* Το πραγματικό όνομα του Flea είναι Michael Balzary, αλλά έχει αυτό το nickname από το γυμνάσιο.

* Ο Anthony Kiedis γνώρισε τον Dalai Lama σε ένα ταξίδι του στην Ινδία το 1996.

* Ο Flea με τον Kurt Cobain ήταν πολύ καλοί φίλοι. Για αυτό το λόγο και σε μια συναυλία των Nirvana, ο Flea έπαιξε τρομπέτα στο “Smells Like Teen Spirit”.

* Ο Chad Smith έχει μπει στο βιβλίο Guinness επειδή έχει παίξει στη μεγαλύτερη ντραμς, που αποτελούταν από 308 κομμάτια!

* Τη νύχτα που ο River Phoenix μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο Flea ήταν μαζί του στο ασθενοφόρο.

* Ο κιθαρίστας John Frusciante έχει έρθει (και αποχωρήσει) από τους Red Hot Chili Peppers δύο φορές μέχρι σήμερα. Την πρώτη φορά αποχώρησε το 1992, όταν δεν μπορούσε να διαχειριστεί την επιτυχία του συγκροτήματος με το δίσκο “Blood Sugar Sex Magik”, επανήλθε το 1998, για να ξαναφύγει το 2009.

* Παρά το γεγονός ότι το “Californication” είναι ο πιο εμπορικός τους δίσκος με πάνω από 16 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το μοναδικό No.1 στο US charts το έκαναν με το “Stadium Arcadium” το 2006.

* Το 2011 μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame.

Διαβάστε ακόμα:

* Video clip για… Όσκαρ

* Στην Αθήνα οι Black Sabbath

* Metal Βενιζέλος (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα