Ο Σαμαράς έβαλε το πολυνομοσχέδιο στο τσεπάκι – Αντάρτες ο Κακλαμάνης και ο ΓΑΠ

Ανακουφισμένος είναι τελικά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά το πέρας της ψηφοφορίας στην Βουλή για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, καθώς «πέρασε» χωρίς μεγάλες απώλειες για την συγκυβέρνηση αλλά και για την ίδια την Νέα Δημοκρατία.

«Οι μόνιμοι καταστροφολόγοι αιφνιδιασμένοι από όσα καλά ήρθαν και έρχονται για την

ελληνική οικονομία θέλησαν – το είδατε όλοι – να είναι η Ελλάδα στην ακυβερνησία . Αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε ποτέ.Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο, για τα νέα παιδιά και τον ελληνικό λαό. Και με μεγάλη αισιοδοξία και μεγάλη δύναμη προχωράμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Κατά την ψηφοφορία, ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ο μόνος, από πλευράς ΝΔ, που δεν ακολούθησε –τουλάχιστον όχι πλήρως- την κυβερνητική γραμμή και ψήφισε «παρών» στο πολυνομοσχέδιο, κάτι που τελικά οδήγησε στην διαγραφή του από το κόμμα.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε εμπράκτως την αντίθεσή του, κάτι που ούτως ή άλλως αναμενόταν, και καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες. Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού, προκάλεσε την οργή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με μία ανακοίνωση στην οποία χρησιμοποίησε σκληρότατα λόγια, εγκαλεί τον κ. Παπανδρέου καταλογίζοντάς του δήθεν ευαισθησία και ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έφτασε η χώρα.

Τελικά το πολυνομοσχέδιο πέρασε από την Βουλή με τα εξής αποτελέσματα:

Το άρθρο 1 ψηφίστηκε με 152 υπέρ, 135 κατά και παρών 1Το άρθρο 2 με 151 υπέρ, 136 κατά και παρών 1

Μετρούν τις δυνάμεις τους

Με την διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη αμέσως μετά την ψηφοφορία και το «παρών» του στο άρθρο ένα, η ΚΟ της ΝΔ μετρά πλέον 125 βουλευτές. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί, τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα, καθώς όπως απέδειξε η ψηφοφορία, για την κυβέρνηση και για το κόμμα, υπάρχουν «μαξιλαράκια» τα οποία θα στηρίξουν εάν χρειαστεί το κυβερνητικό έργο σε κοινοβουλευτικό πλαίσιο.

Όπως μεταδίδει το Real.gr, αμέσως μετά την ψηφοφορία, έλαβε χώρα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ νυν και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, με τις φωνές του Ευάγγελου Βενιζέλου να ακούγονται ως τον διάδρομο έξω από το γραφείο. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατευθύνθηκε στο δικό του γραφείο, όπου έμεινε επί πολλή ώρα μαζί με τον γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρι Κουκουλόπουλο, τον Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη και τον Χρήστο Πρωτόπαπα, ενώ για αρκετή ώρα μέσα έμεινε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Οι φωνές του Ευάγγελου Βενιζέλου ακούγονταν μέχρι έξω, ενώ και οι συνεργάτες του δεν έκρυβαν τη δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε εισηγήσεις για άμεση διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με ψυχραιμότερες απόψεις όμως να επικρατούν τελικά, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε και την περαιτέρω μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στους 150 βουλευτές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα