«Όχι» στις τράπεζες ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου – Έντονη η δυσαρέσκεια του Βενιζέλου

Kαταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, o πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Παράλληλα,

δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Ο κ. Παπανδρέου με την κίνησή του αυτή κάνει ξεκάθαρη την αποστασιοποίησή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, αφού δεν ακολούθησε τη «γραμμή» του κόμματος.

Από τη δική πλευρά ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν υπάρχει ζήτημα διαγραφής του πρώην πρωθυπουργού δεν απάντησε ήταν όμως έκδηλη η δυσαρέσκειά του για το γεγονός. Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχη ερώτηση ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι «εύκολη» μία τέτοια απόφαση διαγραφής τόσο μεγάλων στελεχών του κόμματος – όπως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίς ψήφισε παρών στο άρθρο των τραπεζών, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο το οποίο και θα ξεκαθαριστεί τις επόμενες ημέρες.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα