Ο πυροσβέστης-ήρωας που προσπάθησε να σώσει τον 8χρονο Μάρτιν θυμάται…

Ένας ηρωικός πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, που βοήθησε τη διάσωση ενός νεαρού αγοριού, το οποίο βρήκε να κείτεται σε λίμνη δικού του αίματος, αποκάλυψε τις προσπάθειές του να σώσει τον Μάρτιν Ρίτσαρντς, του 8χρονου θύματος της βομβιστικής επίθεσης της Βοστόνης.

Ο Ματ Πάτερσον, πυροσβέστης από τη Βοστόνη, προσπάθησε με τη βοήθεια ενός γενναίου αγνώστου, του Μάικλ Τσέις, να σώσει τον 8χρονο Μάρτιν, κάνοντάς του τεχνητή αναπνοή, μέχρι που κατάλαβε ότι οι όποιες προσπάθειες να σώσει το παιδί ήταν μάταιες, καθώς εκείνο ήταν ήδη

νεκρό.

Ο 30χρονος Ματ προέβη στη σωτηρία ενός αγνώστου παιδιού, του οποίου το πόδι είχε αποκοπεί από το σώμα του, ενώ στη συνέχεια γύρισε στο σημείο για να βοηθήσει ακόμη περισσότερους συμπολίτες του.

«Ξέραμε απλά ότι είχε φύγει» δήλωσε ο Πάτερσον στη DailyMail, αναφερόμενος στο 8χρονο θύμα της βομβιστικής επίθεσης. «Είχε πολύ σοβαρά τραύματα. Πήραμε μία κουβέρτα και καλύψαμε το άψυχο σώμα του».

Ο πυροσβέστης ανέφερε ότι πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στη βοήθεια του άτυχου Μάρτιν, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά. «Όταν έφτασα ήταν ήδη κάποιοι άνθρωποι που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Τα ρούχα του ήταν σκισμένα και καμμένα. Δεν γνωρίζω αν σκίστηκαν από την έκρηξη ή από την προσπάθεια των ανθρώπων να τον σώσουν».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Το καημένο το αγόρι ήταν ξαπλωμένο ανάσκελα και ήταν κάτασπρο. Δεν υπήρχε τίποτα στα μάτια του».

Keywords
Τυχαία Θέματα