Ο Πειραιάς μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου

10:44 6/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Πέρα από κάθε προσδοκία το λιμάνι του Πειραιά αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αλλά και της κινεζικής λειτουργού, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση καθώς σκοπεύουν να κινήσουν τις τρείς εκ των προοπτικά τεσσάρων προβλητών. Εφόσον προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και αυξηθεί έτσι δραστικά η παραγωγικότητα στα υπόλοιπα τμήματά του, το λιμάνι του Πειραιά

αναδεικνύεται σε ηγέτη της Μεσογείου, που μπορεί να κονταροχτυπηθεί με λιμάνια όπως αυτά της Βρέμης, Αμβούργου, Ρότερνταμ και της Αντβέρπης.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στο capital.gr. με την υπογραφή του πρακτικού φιλικού διακανονισμού μεταξύ Cosco και ΣΕΠ ή Piraeus Container Terminal όπως ονομάζεται η θυγατρική της Cosco Pacific κατευθύνουν νέες επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ, η ολοκλήρωση των οποίων θα αυξήσει την παραγωγικότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ που ελέγχουν οι Κινέζοι στα 6,2 εκατ. Teu.

Δεδομένου ότι το 2012 οι δυο προβλήτες των Κινέζων και η μια που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ διακινήσαν 2,745 εκατομμύρια κιβώτια, είναι εμφανές ότι το άνοιγμα που επιχειρείται είναι τεράστιο. Μέχρι στιγμής τα δείγματα γραφής των Κινέζων δείχνουν ότι είναι ικανοί να επιτύχουν μια τέτοια ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα