Ο Παπανδρέου μιλά στο Ζάππειο: Τι θα πει για τις αμαρτωλές ΜΚΟ και το Μνημόνιο

Απαντήσεις θα περιμένει σήμερα το κοινό από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ζάππειο, στην οποία θα πρέπει να προσθέσει και μερικές εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει με τα σκάνδαλα των ΜΚΟ που έχουν «σκάσει» τις τελευταίες ημέρες.

Λίγο πριν περάσουν τέσσερα χρόνια από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου

από την δική του κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να προτείνει την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχει η χώρα τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει, όσο είναι δυνατόν, την πολιτική αξιοπιστία του. Σχετικά με την πορεία της χώρας μετά το Μνημόνιο στην πρόσφατη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου προϊδέασε για ένα σύνολο προτάσεων. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Σήμερα θα έπρεπε να θέτουμε τα θεμέλια μιας διαφορετικής Ελλάδας, αυτής που εγγυάται διαφάνεια, δημοκρατία, σωστή αξιοποίηση του πλούτου της χώρας μας για δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, στρατηγική ενίσχυσης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ένα κράτος δικαίου και προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Παράλληλα θα πρέπει ωστόσο να μιλήσει και για την δράση του συνεργάτη του Άλεξ Ρόντου και την ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» η οποία υπέγραφε συμβάσεις χωρίς να πραγματοποιεί κανένα απολύτως έργο. Αλλά και για το θέμα αυτό, ο πρώην πρωθυπουργός προέβη ήδη σε σχόλιο, παρ' ότι η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε δημοσιογράφους για την έκταση που έχει πάρει το σκάνδαλο και υπογραμμίζοντας σε γραπτή ανακοίνωση: «Κάποιοι σχολιαστές, παρά το ότι γνωρίζουν από το ρεπορτάζ στοιχεία της υπό συζήτηση υπόθεσης για μια ΜΚΟ και μάλιστα, τα γνωρίζουν από το ρεπορτάζ που οι ίδιοι κάνουν, συνεχίζουν να παριστάνουν ότι τα αγνοούν και μαζί βεβαίως, συνεχίζουν να εκτίθενται. Και επειδή, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να το πράττουν για τους δικούς τους λόγους, ακριβώς γι' αυτό αποκρύπτουν συνειδητά την αλήθεια. Ποια είναι η αλήθεια; Η υπόθεση οδηγήθηκε σε διερεύνηση από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα