Περίεργη διαχείριση κονδυλίων από τις ΜΚΟ – Προβληματικές οι 9 στις 10

Προβληματικές εμφανίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με τις αποκαλύψεις για τις αμαρτωλές δράσεις τους να γίνονται η μία μετά την άλλη.

Μετά το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» που υπέγραφε συμβάσεις έργων που ποτέ δεν πραγματοποιούνταν, αλλά και την ΜΚΟ Εθελοντικής Δασοπυρόσβεσης, που καταχράστηκε 2,4 εκατ. ευρώ άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την δράση τους και αναμένονται νέες συνταρακτικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο

χρονικό διάστημα.

Από τον έλεγχο, για παράδειγμα, του προγράμματος αποναρκοθέτησης στην περιφέρεια Ναμπατίγιεχ του νοτίου Λιβάνου προκύπτει ότι η σύμβαση της ΜΚΟ με την αρμόδια Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2003, τη στιγμή που τα παραστατικά έγγραφα εμφανίζουν τη ΜΚΟ να πραγματοποιεί δαπάνες ήδη από τον Ιανουάριο του 2003. Παράλληλα όπως δημοσιεύει η Καθημερινή, η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ακόμα ότι ο τελικός οικονομικός υπολογισμός για το πρόγραμμα αποναρκοθέτησης του νοτίου Λιβάνου υπεβλήθη στην ΥΔΑΣ την 11η Ιουνίου 2003 και περιέργως απέσπασε την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών την ίδια ακριβώς μέρα!

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με 884.597 ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων εκταμιεύθηκε με έγκριση της ΥΔΑΣ χωρίς η ΜΚΟ να υποβάλει ενδιάμεσες εκθέσεις προόδου ως όφειλε.

Η δικογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας περιλαμβάνει και αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ του επικεφαλής της ΜΚΟ προφυλακισμένου σήμερα Κ.Τζ. και της συζύγου του Μ.Μ. Από το περιεχόμενο των μεταξύ τους συνδιαλέξεων προκύπτει ότι το ζεύγος προετοίμαζε τη φυγή του στις ΗΠΑ. Τέλος, από τις άρσεις απορρήτου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δεν βρέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά.

Keywords
Τυχαία Θέματα